Βασιλακόπουλος: Λάθος το μήνυμα το ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό - Τι είπε για το Πάσχα

Βασιλακόπουλος: Λάθος το μήνυμα το ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό - Τι είπε για το Πάσχα

Στην μερική άρση των μέτρων κατά του κοροναϊού και στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Σχολιάζοντας την άρση των μέτρων, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι «Είναι λάθος μήνυμα ότι τελειώσαμε με τον κοροναϊό. Θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό. Η πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα που έχει αυτό το στέλεχος έχει δείξει ότι τα γενικευμένα lockdown είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά. Πριν αρθούν τα μέτρα, ουσιαστικά είχαν αρθεί στην πράξη. Υπήρχε νυχτερινή διασκέδαση και μαγαζιά στα οποία οι άνθρωποι ήταν όρθιοι. Τώρα απλά θα γίνεται και επίσημα».

«Θα πρέπει να μας γίνει συνήθεια όταν είμαστε με πολλούς άλλους να φοράμε μάσκα. Για τα γήπεδα το ότι αυξήθηκε στο 50% η χωρητικότητα μου κάνει εντύπωση. Επηρεάζει ένα ή δύο ματς το χρόνο. Στον προηγούμενο κανόνα που έλεγε ότι μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι, τότε η χωρητικότητα θα μπορούσε να πάει στο 100%. Αλλά δεν τηρείται πάντα ο νόμος και μπαίνουν και άνθρωποι ανεμβολίαστοι. Οπότε ένα μέτρο έχει μικρότερη αποτελεσματικότητα από ό,τι θα είχε αν εφαρμοζόταν σωστά», πρόσθεσε.

Σχετικά με το Πάσχα ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι «Θα κάνουμε καλό Πάσχα. Έχουμε πάνω από ένα εκατομμύριο μολύνσεις από την αρχή του χρόνου και το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι κάπου στο μέσον της Ευρώπης. Αν συνεχίσουμε έτσι, και με 15.000 – 20.000 κρούσματα την ημέρα, μέχρι το Πάσχα θα έχουμε μεγάλα ποσοστά ανοσίας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS