Υπουργείο Παιδείας: Έρχονται συγχωνεύσεις σχολείων-Αντιδρούν εκπαιδευτικοί και γονείς

Υπουργείο Παιδείας: Έρχονται συγχωνεύσεις σχολείων-Αντιδρούν εκπαιδευτικοί και γονείς

Εκατοντάδες συγχωνεύσεις σχολείων φαίνεται πως έχει δρομολογήσει το υπουργείο Παιδείας, γεγονός που προκαλεί την έντονη αντίδραση εκπαιδευτικών και γονέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στις περιπτώσεις όπου παρατηρείται πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό και έλλειμμα μαθητών. Κι αυτό γιατί υπάχουν κενά εκπαιδευτικών.

Το νέο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, προβλέπει τον περιορισμό τμημάτων και θέσεων δημιουργώντας πολυπληθέστερα τμήματα.

Ωστόσο από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας υποστηρίζεται ότι δεν πρόκειται να διογκωθούν και άλλο τμήματα που έχουν ήδη μεγάλο αριθμό μαθητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απόφαση την οποία υπέγραψε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Γ. Κόσυβας, προβλέπει την αναστολή λειτουργίας 23 Νηπιαγωγείων και 9 Δημοτικών Σχολείων στην Αττική. Μεταξύ αυτών βρίσκονται 10 σχολεία στην Ανατολική Αττική, όπως το 4ο Δημοτικό Σχολείο Σπάτων, το 5ο δημοτικό σχολείο Βούλας και το 5ο δημοτικό σχολείο Παιανίας καθώς και το 31ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών, το 8ο δημοτικό σχολείο Ανω Λιοσίων, το 12ο νηπιαγωγείο Ελευσίνας και το 15ο νηπιαγωγείο Αθηνών. Επίσης, το 26ο νηπιαγωγείο Νίκαιας , το 27ο νηπιαγωγείο Κερατσινίου, το 6ο νηπιαγωγείο Αγίου Ιωάννη Ρέντη, το 13ο νηπιαγωγείο Ασπρόπυργου, το νηπιαγωγείο Βλυχού Μεγάρων , το 9ο νηπιαγωγείο Μεγάρων, το 3ο νηπαγωγείο Μαγούλας και το 5ο νηπιαγωγείο Μαγούλας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ