Τρομοκρατία: Αποκαλύφθηκε ο εγκέφαλος «Σάνι» του δικτύου -  Έδινε 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό στην Ελλάδα - Οι Πακιστανοί έστηναν «μαϊμού» δολοφονίες

Τρομοκρατία: Αποκαλύφθηκε ο εγκέφαλος «Σάνι» του δικτύου - Έδινε 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό στην Ελλάδα - Οι Πακιστανοί έστηναν «μαϊμού» δολοφονίες

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το τρομοκρατικό δίκτυο στην Αθήνα. Αποκαλύφθηκε ο φερόμενος «εγκέφαλος» του τρομοκρατικού δικτύου με τους Πακιστανούς, που ετοίμαζαν μακελειό σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, ενώ νέες πληροφορίες για το κύκλωμα τρομοκρατίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, οι δύο Πακιστανοί συλληφθέντες, έπαιρναν εντολές από τον «εγκέφαλο» της οργάνωσης. Πρόκειται για 30χρονο ομοεθνή τους, με το όνομα «Σάνι», ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στο Ιράν, από όπου κινούσε τα νήματα και επιχείρησε τη στρατολόγηση για να γίνει το χτύπημα στου Ψυρρή.

Ο Alpha έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο με τον 30χρονο «εγκέφαλο», ο οποίος διακρίνεται σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων, όπου υπάρχουν και άτομα που κρατάνε στα χέρια τους πολεμικά τουφέκια. Το βίντεο που είχε αναρτηθεί και στα social media, βρίσκεται ήδη στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής και εξετάζεται από τους αρμόδιους.

Ο «Σάνι» είναι πολύ δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετά βίντεο, χωρίς ωστόσο να κινεί υποψίες, αφού παρουσιάζει προφίλ ενός συνηθισμένου καθημερινού ανθρώπου. Επίσης, σ’ ένα εκ των βίντεο που έχει αναρτήσει φαίνεται να κάνει γυμναστική.

Σε ένα άλλο βίντεο, φαίνεται να βρίσκεται μαζί με κάποιους που κρατούν στρατιωτικό όπλο, σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων.

Οι Πακιστανοί έστηναν «μαϊμού» δολοφονίες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο «εγκέφαλος» ζητούσε αίμα στις εντολές που έδινε στον 27χρονο και τον 29χρονο Πακιστανό που έχουν συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές. Είχε υποσχεθεί μεγάλη αμοιβή για κάθε νεκρό, γεγονός που ώθησε τους δύο Πακιστανούς να προσπαθήσουν να «στήσουν» δολοφονία έτσι ώστε να πάρουν τα χρήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, οι δύο συλληφθέντες βρήκαν ένα τρίτο πρόσωπο το οποίο έπεισαν να συμμετάσχει στην ψεύτικη δολοφονία έναντι 2.500 ευρώ. Οι Πακιστανοί φέρονται να είχαν σφάξει και κάποιο ζώο, ώστε να διακρίνονται πιο αιματηρές οι φωτογραφίες που θα έστελναν στον 30χρονο εγκέφαλο.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, για κάθε θύμα από το μακελειό -που απέτυχε- στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή θα λάμβαναν ποσό που ξεπερνά τις 15.000 ευρώ. Ωστόσο, χάρη στην άμεση επέμβαση των ελληνικών Αρχών και τη βοήθεια της Μοσάντ, απέτυχαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 27χρονος Πακιστανός, που είχε τον ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα, είπε σε κάποιες από τις συνομιλίες που έχουν η ΕΥΠ και η ΕΛΑΣ πως «αυτοί είναι πράκτορες. Δεν μπορούμε να τους κοροϊδέψουμε. Φοβάμαι. Είμαι στη μέση τώρα». Είχε αντιληφθεί ότι ήταν πολύ δύσκολο να ξεγελάσει τον 30χρονο «εγκέφαλο», ο οποίος το τελευταίο διάστημα πίεζε τους δύο Πακιστανούς να επισπεύσουν το χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο στη καρδιά της Αθήνας.

Μέλος ιδιαίτερα σκληρής οικογένειας ο 30χρονος «εγκέφαλος»

Κύκλοι της ΕΥΠ κάνουν λόγο για εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση τρομοκρατίας που αναβαθμίστηκε όταν ζήτησαν πληροφορίες από την Μοσάντ για τον «εγκέφαλο» στο Ιράν.

Σύμφωνα με την Ισραηλινή Υπηρεσία Πληροφοριών, ο 30χρονος είναι «χαρτογραφημένος» και θεωρείται ένας από τους βασικούς στρατολογητές στου εκτελεστικού βραχίονα ιρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, που λειτουργεί από το 1979 και πραγματοποιεί χτυπήματα εναντίον ισραηλινών στόχων στο εξωτερικό.

Για τις ενέργειες αυτές στρατολογεί άτομα άλλης υπηκοότητας, κυρίως Πακιστανούς, Κούρδους και Αζέρους, ενώ κατά καιρούς έχουν συλληφθεί τέτοια μέλη της σε διάφορες χώρες.

Τέλος, ο 30χρονος καθοδηγητής είναι μέλος μιας ιδιαίτερα σκληρής οικογένειας και ο πατέρας του κρατείται στις φυλακές του Πακιστάν για ανθρωποκτονία, ενώ ο αδελφός του επίσης για άλλα βαριά αδικήματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ