Τρομοκράτες στην Ελλάδα: Ποιος είναι ο εγκέφαλος που έστησε το δίκτυο – Αποκάλυψη για εικονική δολοφονία

Τρομοκράτες στην Ελλάδα: Ποιος είναι ο εγκέφαλος που έστησε το δίκτυο – Αποκάλυψη για εικονική δολοφονία

Τις πρώτες φωτογραφίες του «εγκεφάλου» φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Alpha


Η μεγάλη έρευνα για το δίκτυο τρομοκρατών που σχεδίαζε επιθέσεις στην Ελλάδα συνεχίζεται και οι Αρχές όπως φαίνεται έχουν προχωρήσει σε βάθος. Έχουν καταλήξει στον «εγκέφαλο» που βρισκόταν στο Ιράν. Στον άντρα που αναφέρονταν τα άτομα που είχαν στρατολογηθεί και περίμεναν να πληρωθούν. Οι τελευταίοι μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, οργάνωσαν μια εικονική δολοφονία για να κερδίσουν χρήματα. Φωτογράφισαν ένα άτομο σε σκηνικό που να παραπέμπει σε έγκλημα και έστειλαν τις φωτογραφίες στο Ιράν.

Ο καθοδηγητής των δύο συλληφθέντων είναι ηλικίας 29-33 ετών και βρίσκεται στο Ιράν, όπου έχει καταφύγει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν σκληρό και διαβόητο κακοποιό, ο οποίος ανήκει μεν σε δίκτυο που συνδέεται στην «Δύναμη Κουντς», αλλά παράλληλα είχε αναπτύξει και πλούσια ποινική δράση, ως μέλος φατρίας η οποία έχει προβεί σε δεκάδες δολοφονίες και απαγωγές στο Πακιστάν. Με τους δύο συλληφθέντες -τον 27χρονο Χαϊντέρ και τον 29χρονο Χουσεΐν – κατάγονται από την ίδια περιοχή, την Σαργκόντα του Πακιστάν.

Από τις συνομιλίες των δύο συλληφθέντων Πακιστανών με τον «εγκέφαλο» στο Ιράν προκύπτει ότι τους είχε υποσχεθεί πως θα βγάλουν χρήματα ικανά να τους εξασφαλίσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους. Μάλιστα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι τρομοκράτες θα έπαιρναν 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό στο εβραϊκό εστιατόριο. Γι’ αυτό και σκοπός τους ήταν να δράσουν όταν το μαγαζί θα ήταν γεμάτο κόσμο, ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα και η ανταμοιβή τους να ήταν η μέγιστη δυνατή.

Στο επίκεντρο των ερευνών των ελληνικών Αρχών βρίσκονται η Ζάκυνθος, η Σπάρτη αλλά και η Αθήνα, οι πόλεις δηλαδή που εντοπίστηκαν τα ίχνη των δύο Πακιστανών. Από τις αρχές εξετάστηκαν περίπου 12 ομοεθνείς τους, για τους οποίους όμως δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό. Τρία άτομα κατέθεσαν στο πλαίσιο της προανάκρισης, καθώς οι δύο συλληφθέντες τους είχαν προσεγγίσει για να ενταχθούν στην οργάνωση, εκείνοι όμως, όπως υποστήριξαν, αρνήθηκαν.

Η εικονική δολοφονία στην Ελλάδα

Οι Πακιστανοί που έχουν συλληφθεί έστησαν τις προηγούμενες μέρες μια εικονική δολοφονία και έστειλαν τις επίμαχες φωτογραφίες στο Ιράν για να πληρωθούν. Όπως μετέδωσε ο Alpha έσφαξαν ένα ζώο για να υπάρχει αίμα και στη συνέχεια έβαψαν «το θύμα». Άφησαν δίπλα του ένα μαχαίρι και τράβηξαν τα επίμαχα καρέ. Ο «εγκέφαλος» όμως από το Ιράν δεν πίστεψε και κατάλαβε πως πρόκειται για ένα έγκλημα που είχε σκηνοθετηθεί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ