Τραγωδία στα Τέμπη: Στον ειδικό εφέτη ανακριτή ακόμη δύο συμβασιούχοι σταθμάρχες - Τι ζητήθηκε από το υπουργείο Άμυνας

Τραγωδία στα Τέμπη: Στον ειδικό εφέτη ανακριτή ακόμη δύο συμβασιούχοι σταθμάρχες - Τι ζητήθηκε από το υπουργείο Άμυνας

Οι απολογίες των τριών κατηγορούμενων για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, άρχισαν σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου, με πρώτο τον συμβασιούχο σταθμάρχη να βρίσκεται ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή.

Αύριο, Τρίτη, αναμένεται να απολογηθεί ο εμπειρότερος σταθμάρχης, ενώ στις 30 Μαρτίου θα απολογηθεί ο επιθεωρητής, την ώρα που συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την απουσία ή τη μη λειτουργία των απαραίτητων συστημάτων ασφάλειας που θα προλάβαιναν το όποιο ανθρώπινο λάθος. Ήδη έχει προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στους κατηγορούμενους αναμένεται να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα πέρα από τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ειδικός εφέτης ανακριτής κάλεσε άλλους δύο συμβασιούχους σταθμάρχες να καταθέσουν, καθώς θέλει να αποκτήσει την πλήρη εικόνα για το πώς γινόταν στην πράξη η οργάνωση των βαρδιών.

Τι αναμένεται να ισχυριστεί

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης αναμενόταν να ισχυριστεί ότι ο ίδιος είχε έναν επικουρικό ρόλο, δηλαδή, έπαιρνε και δεχόταν πάντα εντολές από τον εμπειρότερο σταθμάρχη στην εκάστοτε βάρδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχυριζόταν ότι δεν άγγιξε ποτέ τον πίνακα ελέγχου στον σταθμό της Λάρισας, ενώ θα τόνιζε ότι η μόνη φορά που βρέθηκε μόνος του σε βάρδια ήταν στον σταθμό του Βόλου και όχι στη Λάρισα.

Ερώτημα

Ένα από τα ερωτήματα που θεωρείται δεδομένο ότι του έκανε ο ειδικός εφέτης ανακριτής είναι αν έφευγε πάντα νωρίτερα σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους όταν ο προϊστάμενος του τον έβαζε βάρδια 14:00 με 23:00 αφού ο ίδιος ήταν συμβασιούχος και δεν πληρωνόταν τις υπερωρίες, αλλά και για να προλαβαίνει το τελευταίο δρομολόγιο του τρένου για Βόλο, όπου και κατοικεί.

Με βάση το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο εφέτης ανακριτής ήδη έχει καλέσει στο γραφείο του μια συμβασιούχο σταθμάρχη, ενώ για κατάθεση περιμένει κι άλλος ένας συμβασιούχος.

Για καλύτερη φύλαξη

Επιπλέον, αίτημα προς το υπουργείο Άμυνας αναμένεται να καταθέσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής που ερευνά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, για μεταφορά των συρμών που συγκρούστηκαν σε χώρο με καλύτερη φύλαξη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα ζητήσει να μεταφερθούν σε κάποιο στρατόπεδο, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή φύλαξη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS