Τουρκικά αλιευτικά έφτασαν νότια της Γαύδου -Γιατί σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό

Τουρκικά αλιευτικά έφτασαν νότια της Γαύδου -Γιατί σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό

Συναγερμό προκάλεσε η παρουσία τουρκικών αλιευτικών σκαφών νότια της Κρήτης και συγκεκριμένα εντός χωρικών υδάτων της Γαύδου.

Τα τουρκικά αλιευτικά περνούσαν από τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης πραγματοποιώντας αβλαβή διέλευση με κατεύθυνση τη Μάλτα. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα flashnews.gr, τα αλιευτικά όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αποπλέοντας από το Τσεσμέ και την Αττάλεια κινούνται προς τη θαλάσσια περιοχή της Μάλτας για λόγους αλίευσης.

Υπενθυμίζεται ότι τα σκάφη έχουν δικαίωμα αβλαβούς διέλευσης από εθνικά ύδατα από τη στιγμή που δεν ασκούν αλιεία σε αυτά.

Ωστόσο επειδή κάποια από αυτά δεν μπορούσαν λόγω καιρικών συνθηκών να συνεχίσουν την πορεία τους έφτασαν κοντά στη Γαύδο, εντός αιγιαλίτιδας ζώνης, ζητώντας άδεια από τις λιμενικές αρχές για να δέσουν σε ασφαλές σημείο. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης υπάρχει επιτήρηση από το Λιμενικό Σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 7 αλιευτικά έχουν οδηγηθεί στον κόλπο της Σούδας, ενώ τα υπόλοιπα συνέχισαν την πορεία τους για Μάλτα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ