Τουρισμός: Οι Γερμανοί «έσωσαν» την Κρήτη – Ξεπέρασαν τα αναμενόμενα οι αφίξεις στο νησί

Στην πρώτη θέση των τουριστών που επισκέφθηκαν φέτος το καλοκαίρι την Κρήτη βρίσκονται οι Γερμανοί και φαίνεται ότι αποτελούν το πολύτιμο… γκρουπ από το εξωτερικό που στήριξε τον τουρισμό στο νησί.

«Σε επίπεδο Κρήτης τα πράγμα είναι εξαιρετικά, οι πτήσεις είναι περισσότερες από το 2019… Οι εικόνες που είδαμε ήταν εποχές ’80. Στην πρώτη θέση των τουριστών ήταν οι Γερμανοί.», σημείωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Η Κρήτη φαίνεται κινδύνεψε λόγω της μετάλλαξης Δέλτα να καταρρεύσει τουριστικά, ωστόσο φαίνεται ότι το νησί σε επίπεδο τουρισμού δεν έχασε την αίγλη του και οι τουρίστες παρά τα αυξημένα κρούσματα δεν πτοήθηκαν.

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό: «Από τον Ιούλιο και μετά άρχισε να εξελίσσεται ιδιαίτερα θετικά. Ήμασταν σίγουροι εξ’ αρχής ότι χωρίς τη μετάλλαξη Δέλτα η φετινή χρονιά θα ήταν καλύτερη από το 2019. Ο Αύγουστος είναι σαν το 2019. Πιστεύουμε ότι θα μπούμε και στον Νοέμβριο τουριστικά», ανέφερε αρχικά.

«Η εικόνα με τον κοροναϊό και στο Λασίθι συνολικά και στον Άγιο Νικόλαο, είναι εξαιρετικά καλή. Μακράν καλύτερη από Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο. Είχαμε την τύχη να έχουμε πολλά εμβολιαστικά κέντρα στο νομό. Στο Λασίθι ο πλήρης εμβολιασμός είναι κοντά στο 60%. Αυτό το στοιχείο μας κρατά τουριστικά.», τόνισε αναφορικά στον κοροναϊό και το πόσο έπληξε το νομό.

 

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS