Τουρισμός: Η πρώτη εικόνα σε Σαντορίνη, Ζάκυνθος και Αστυπάλαια - Τι αναφέρουν άνθρωποι του κλάδου

Τουρισμός: Η πρώτη εικόνα σε Σαντορίνη, Ζάκυνθος και Αστυπάλαια - Τι αναφέρουν άνθρωποι του κλάδου

Tην τουριστική κίνηση αλλά και τις τιμές της αγοράς,κατέγραψε η εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, πραγματοποιώντας βόλτα στα νησιά της χώρας. Όπως εξηγούν οι άνθρωποι του τουρισμού, η σεζόν έχει ξεκινήσει διστακτικά στους περισσότερους προορισμούς, ωστόσο υπάρχει ελπίδα για βελτίωση της κατάστασης στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Καλύτερη χρονιά για τη Σαντορίνη
«Έχουν αρχίσει να είναι θετικά τα μηνύματα. Έρχονται κάποιες πτήσεις, τα σημάδια είναι καλά σε σχέση με το 2020 που δεν είχαμε τίποτα την ίδια περίοδο. Χρειάζεται ακόμα υπομονή, θεωρούμε ότι θα είναι μια καλύτερη χρονιά, ελπίζουμε όλοι για το καλύτερο», είπε ο κ. Γιάννης Χαραλαμπίδης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Σαντορίνη.

«Οι τιμές είναι λίγο αυξημένες σε σχέση με πέρυσι. Ιούλιο και Αύγουστο η πληρότητα θα αγγίξει το 80%. Το σημαντικό είναι να ανοίξουν Αγγλία, Αμερική, Καναδάς. Όταν ανοίξουν αυτές οι αγορές, που ευελπιστούμε να ανοίξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, θα είναι πολύ καλά», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Σάββας Σάββα, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Σαντορίνη.

Ελπίδες και προβληματισμός στη Ζάκυνθο
«Έχουμε πολλές ελπίδες για το φετινό καλοκαίρι, αλλά μέχρι στιγμής έχουμε προβληματισμούς. Σίγουρα λόγω των Βρετανών γιατί είναι και η βασική μας αγορά. Το γεγονός ότι στην πραγματικότητα είναι κλειστοί, είναι πολύ σοβαρό για εμάς. Γενικότερα υπάρχει αβεβαιότητα. Χτες ο μεγαλύτερος tour operator ανακοίνωσε ότι για κάποιους προορισμούς, μεταξύ τους η Ζάκυνθος, θα σταματήσουν οι πτήσεις μέχρι τις 13 Ιουνίου. Έχει ανοίξει πολύ μικρός αριθμός ξενοδοχείων μέχρι στιγμής. Πιστεύουμε ότι από τον Ιούλιο και μετά ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μια τουριστική περίοδο όσο πιο κοντά γίνεται στην κανονικότητα», εξήγησε η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου στη Ζάκυνθο, Χριστίνα Τετράδη.

«Οι τιμές είναι πολύ καλές και έχουμε και ειδικές προσφορές για την ελληνική αγορά. Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί εύκολα προσβάσιμο, με πολλά και διαφορετικά είδη καταλυμάτων, και ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει», πρόσθεσε η ίδια.

Αισιοδοξία στην Αστυπάλαια
Σε καλά επίπεδα κινείται η τουριστική κίνηση στην Αστυπάλαια, σύμφωνα με το δήμαρχό της, Νίκο Κομηνέα.

«Η Αστυπάλαια έχει κάνει καλή εκκίνηση ακόμη και μέσα στο Μάιο. Δεν εξαρτόμαστε από ταξιδιωτικά γραφεία και πρακτορεία από το εξωτερικό. Απευθυνόμαστε κυρίως σε μεμονωμένους πελάτες. Οι κρατήσεις μας έχουν ξεκινήσει ήδη, έχουμε κόσμο εδώ. Για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο φαίνεται ότι θα πάμε πολύ καλά. Θα είναι καλύτερα από πέρυσι, φέτος ξεκινήσαμε ένα μήνα πιο πριν. Δεν υπάρχει μόνο αισιοδοξία, αλλά βεβαιότητα ότι θα πάμε καλύτερα από πέρυσι», δήλωσε ο κ. Κομηνέας.

«Στην Αστυπάλαια οι τιμές είναι ανάλογα το είδος του καταλύματος. Κινούνται από 50 έως 250-300 ευρώ. Αλλά ακόμα και το φθηνότερα κατάλυμα είναι όμορφο», δήλωσε επιπρόσθετα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS