«Τουρισμός για Όλους»: Εντός των επόμενων ημερών ανοίγει η πλατφόρμα για τα vouchers των 150 ευρώ

«Τουρισμός για Όλους»: Εντός των επόμενων ημερών ανοίγει η πλατφόρμα για τα vouchers των 150 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα του «Τουρισμός για Όλους», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, που σχεδίασε το υπουργείο Τουρισμού, βρίσκεται στην τελική φάση των τεχνικών δοκιμών.

Μέχρι αύριο θα έχουν «πέσει» οι απαραίτητες υπογραφές από τα συναρμόδια υπουργεία και οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν να υποβάλονται μέχρι την Παρασκευή, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Πρόκειται για ένα voucher αξίας 150 ευρώ. Το κουπόνι, που θα έχει τη μορφή προπληρωμένης κάρτας, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαμονή σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή κατάλυμα, ενώ σε αυτά περιλαμβάνονται και τα ακίνητα βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φετινό πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» είναι ενισχυμένο κατά 10 εκατ. ευρώ συγκριτικά με το περσινό.

Πώς θα γίνεται η αίτηση

Η άυλη ψηφιακή κάρτα του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους από τον Ιούλιο μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω του vouchers.gov.gr. και κάθε πολίτης θα χρειάζεται μόνο τους κωδικούς του στο Taxisnet, την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μιας διεύθυνσης e-mail.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» το ατομικό εισόδημα ορίζεται από τις 16.000 ευρώ και το οικογενειακό εισόδημα από τις 28.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνει κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.
Ειδικά για ΑμεΑ, η επιδότηση κλείδωσε στα 200 ευρώ.

Η εγγραφή γίνεται μέσω της πλατφόρμας «Τουρισμός για Όλους» και καθώς οι εν δυνάμει δικαιούχοι θα είναι πολύ περισσότεροι, η τελική επιλογή για τις 200.000 που πληρούν τα κριτήρια, θα γίνει με ηλεκτρονική κλήρωση.

Πώς λειτουργεί η ψηφιακή κάρτα

Ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει την άυλη ψηφιακή κάρτα για ανέπαφες πληρωμές όποτε και σε όποιον πάροχο επιθυμεί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS