Θεσσαλονίκη: Τι είπε ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό εναντίον του 16χρονου - «Παραβίαζε κόκκινα φανάρια και προσπάθησε να μας εμβολίσει»

Θεσσαλονίκη: Τι είπε ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό εναντίον του 16χρονου - «Παραβίαζε κόκκινα φανάρια και προσπάθησε να μας εμβολίσει»

Τις πρώτες εξηγήσεις για το τραγικό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό με σφαίρα στο κεφάλι ενός 16χρονου, δίνει ο 34χρονος αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη καθώς άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος οδηγός του φορτηγού πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ν. Μοναστηρίου και εφοδιάστηκε με πετρέλαιο. Δεν κατέβαλλε το αντίτιμο και αποχώρησε. Ο υπάλληλος ενημέρωσε τις Αρχές και αμέσως μόλις ο 16χρονος εντοπίστηκε άρχισε η καταδίωξη.

Συνελήφθη

Ο 34χρονος αστυνομικός συνελήφθη τη Δευτέρα (05/12) και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Μετά τη σύλληψή του κατέθεσε τη δική του εκδοχή για το αιματηρό περιστατικό. Την ίδια ώρα ο 16χρονος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, δύο φορές ο οδηγός του φορτηγού επιχείρησε να εμβολίσει δύο από τις μοτοσυκλέτες συναδέλφων του, που κινούνταν η μία μπροστά από το καταδιωκόμενο όχημα και η δεύτερη μπροστά και αριστερά.

Μεταξύ άλλων, ο αστυφύλακας φέρεται να είπε: «Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης δύο φορές προσπάθησε να εμβολίσει τη μηχανή με τους συναδέλφους αστυνομικούς που ήταν μπροστά και αριστερά του οχήματος. Πυροβόλησα δύο φορές μία στον αέρα και μία προς την πλευρά που ήταν το όχημα και όλα αυτά την ώρα που ήμασταν εν κινήσει και το όχημα επιχειρούσε να εμβολίσει και πάλι την προπορευόμενη μηχανή με τους συναδέλφους. Έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και παραβίαζε κόκκινα φανάρια».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS