Θεσσαλονίκη: Η πρώτη δήλωση του αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά

Θεσσαλονίκη: Η πρώτη δήλωση του αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο αντιμετωπίζει ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ο 34χρονος κατηγορούμενος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τη νέα δίωξη σε βάρος του.

«Περιμένω με αγωνία να με καλέσει ο ανακριτής, προκειμένου να απολογηθώ και να δώσω εξηγήσεις για τη νέα δίωξη σε βάρος μου για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο», δήλωσε ο αστυνομικός.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ο ανακριτής αναμένεται να καλέσει τον αστυνομικό για τη συμπληρωματική απολογία.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές, το συμβούλιο πλημμελειοδικών αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο 34χρονος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, μετά τη διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκιση του ή μη.

«Και αυτήν τη φορά θα παρουσιαστούμε άμεσα ενώπιον του κ. Ανακριτού, για να αντιμετωπίσουμε την νέα ποινική δίωξη και θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση μας τεθεί, για να βοηθήσουμε την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση», επισήμανε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του 34χρονου.

Ο Παναγιώτης Σαμπάνης, πρόεδρος ομοσπονδίας Ρομά δήλωσε: «Περιμέναμε μία διαφορετική απόφαση από τη δικαιοσύνη, έκρινε ότι ο αστυνομικός έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος εμείς πιστεύουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη πιστεύουμε ότι θα ξανά καλέσουν τον αστυνομικό για να καταθέσει γιατί αλλάζει η κατηγορία το παιδί έχει φύγει από τη ζωή και καταλαβαίνετε. Η κατάσταση στην οικογένεια είναι δύσκολη εμείς προσπαθούμε να εμψυχώσουμε την οικογένεια τον μπαμπά, τη μαμά, τη γυναίκα, ρόλος μας είναι αυτός Τι να κάνουμε άλλο;».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS