Θεσσαλονίκη: Μωρό 22 μηνών με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο – Συγκλονίζει νοσηλεύτρια που το φροντίζει

Θεσσαλονίκη: Μωρό 22 μηνών με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο – Συγκλονίζει νοσηλεύτρια που το φροντίζει

Η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται στο επίκεντρο του δεύτερου κύματος κορονοϊού και η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης νέων, πιο σκληρών μέτρων.

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο έχουν αρχίσει και φτάνουν νοσηλευτές απ’ όλη τη χώρα για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους. Μια απ’ αυτές, συγκλονίζει.

Η νοσηλεύτρια από τις Σέρρες έφτασε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης για να πιάσει βάρδια στις 23:00 χθες (18.11.2020) το βράδυ. Η γυναίκα εργάζεται στη μονάδα όπου νοσηλεύονται παιδιά που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό. Στο Ιπποκράτειο, αυτή τη στιγμή, είπε νοσηλεύονται έξι παιδιά, από 22 μηνών έως 16 ετών.

Η νοσηλεύτρια συγκίνησε όταν λίγο μετά τις 07:00 το πρωί της Πέμπτης βγήκε από το νοσοκομείο. Μια ακόμη «δύσκολη και επικίνδυνη» βάρδια είχε τελειώσει. Ήθελε να μιλήσει για τον αγώνα που δίνουν η ίδια και οι συνάδελφοί της, να ευχαριστήσει τις νοσηλεύτριες από την Κρήτη που πάνε να βοηθήσουν. Και κυρίως να πει για τη χαρά της που ένα βρέφος 22 μηνών με κορονοϊό τα κατάφερε και δεν διασωληνώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο Ιπποκράτειο οι εθελόντριες από την Κρήτη

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης έφτασαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο οι 10 εθελόντριες από την Κρήτη που είναι εξειδικευμένες στις ΜΕΘ. Θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη για 10 ημέρες και θα φιλοξενηθούν σε δύο ξενοδοχεία της πόλης.

Συνολικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, 40 νοσηλεύτριες θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη, με τη διαδικασία της επίταξης, από την Πελοπόννησο, την Άρτα, τα Ιωάννινα και την Κομοτηνή για να δουλέψουν στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας.

Οι πάνω από 240 διασωληνωμένοι στη Βόρεια Ελλάδα και τα περισσότερα από 900 κρούσματα σε μια μέρα στη Θεσσαλονίκη δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα (αυστηρότερο lockdown, κλείσιμο χερσαίων συνόρων), τα οποία δεν αποκλείεται να αποφασιστούν στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους λοιμωξιολόγους και στελέχη της κυβέρνησης.

Έτοιμα τρένα να μεταφέρουν ασθενείς!

Όλα αυτά ενώ σοκάρει η αποκάλυψη πως στη Θεσσαλονίκη είναι έτοιμο κι ένα τρένο στην περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθούν ασθενείς στην Αθήνα, όπου υπάρχουν ακόμη κενά κρεβάτια ΜΕΘ!

Σύμφωνα με το grtimes.gr, κατάλληλα διαμορφωμένα βαγόνια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, βρίσκονται στο stand by στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση που θα χρειαστεί να μεταφερθούν ασθενείς σε νοσοκομεία άλλων περιοχών, πιθανότερο στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται, ζητήθηκε από το υπουργείο Υγείας να υπάρχουν βαγόνια σε κατάσταση αναμονής, στη Θεσσαλονίκη, τα οποία και μεταφέρθηκαν στην Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, με το δρομολόγιο “52”.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ