Θεσσαλονίκη - Κοροναϊός: Ανεμβολίαστη αναισθησιολόγος βρέθηκε θετική και «πάγωσε» τα χειρουργεία στο «Γεννηματάς»

Θεσσαλονίκη - Κοροναϊός: Ανεμβολίαστη αναισθησιολόγος βρέθηκε θετική και «πάγωσε» τα χειρουργεία στο «Γεννηματάς»

Την ώρα που οι χειρουργοί ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν χειρουργικές επεμβάσεις, διαπιστώθηκε ότι η αναισθησιολόγος, η οποία είναι ανεμβολίαστη, βρέθηκε θετική στον κοροναϊό


Σε όχι τόσο ικανοποιητικό επίπεδο είναι τα ποσοστά εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού, αντιθέτως με αυτά του ιατρικού προσωπικού, τόσο στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, τα οποία είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

Ειδικότερα οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 82%, έναντι 88% των συναδέλφων τους στις ιδιωτικές κλινικές, ενώ από το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί μόνον το 63%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όπως αυτά ανακοινώθηκαν πριν από μερικές ημέρες από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία, καθώς επρόκειτο για μία επαγγελματική ομάδα, που έχει να κάνει με ασθενείς. Μάλιστα συνηγορεί σε αυτό το περιστατικό το οποίο συνέβη στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, την ώρα που οι χειρουργοί ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν χειρουργικές επεμβάσεις, διαπιστώθηκε ότι η αναισθησιολόγος, η οποία είναι ανεμβολίαστη, βρέθηκε θετική στον κοροναϊό, έπειτα από έλεγχο (rapid test) στον οποίο είχε υποβληθεί. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να «παγώσουν» όλες οι διαδικασίες και να αναζητηθεί άλλος αναισθησιολόγος προκειμένου να γίνουν οι χειρουργικές επεμβάσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το περιστατικό αυτό προκάλεσε αρκετή καθυστέρηση στην εξέλιξη των χειρουργείων.

Μιλώντας ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε ότι «οι υγειονομικοί, γιατροί και νοσηλευτές, θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, μέχρι ενός. Είναι χρέος τους να το πράξουν αυτό».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι το πραγματικό ποσοστό των γιατρών που έχουν αντισώματα είναι υψηλότερο του 82% που έχει εμβολιαστεί «διότι υπάρχουν αρκετοί που έχουν νοσήσει. Αυτοί δεν μπορούν να εμβολιαστούν αν δεν περάσει ένα εξάμηνο. Επίσης κάποιοι δεν εμβολιάστηκαν με ιατρική οδηγία, επειδή αντιμετωπίζουν προβλήματα. Όμως δεν σημαίνει τίποτε αυτό, θα πρέπει και ο τελευταίος γιατρός και ο τελευταίος νοσηλευτής να εμβολιαστούν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS