Θεσσαλονίκη: «Ήπια ένα ποτήρι τσίπουρο» - Όσα φέρεται να είπε ο 46χρονος οδηγός που «θέρισε» ένα ζευγάρι και το δύο ετών παιδάκι του

Θεσσαλονίκη: «Ήπια ένα ποτήρι τσίπουρο» - Όσα φέρεται να είπε ο 46χρονος οδηγός που «θέρισε» ένα ζευγάρι και το δύο ετών παιδάκι του

Ενώπιον του εισαγγελέα παρουσιάστηκε χθες λίγο πριν από το μεσημέρι ο 46χρονος άνδρας, ο οποίος παρέσυρε την περασμένη Τετάρτη στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης ένα παντρεμένο ζευγάρι και το δύο ετών παιδάκι του.

Οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για επικίνδυνη οδήγηση εξαιτίας κατανάλωσης οινοπνεύματος, βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια και κατά συρροή.

Ο οδηγός παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα κι έως τότε θα παραμείνει υπό κράτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε στην κατάθεσή του ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο προκειμένου να δικαιολογήσει το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της εξέτασής του βρέθηκε θετικός σε κατανάλωση αλκοόλ.

Παρ’ όλα αυτά, σε δεύτερο χρόνο, οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν πως στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια. Στις δύο μετρήσεις καταγράφηκαν 0,64 και 0,75 mg ανά λίτρο αίματος. Το επιτρεπόμενο όριο είναι 0,50 mg.

Θυμίζουμε πως η ώρα στην οποία σημειώθηκε το περιστατικό ήταν γύρω στις 11.00 το πρωί. Ο 46χρονος ελληνικής καταγωγής παρέσυρε την οικογένεια, επίσης Έλληνες με μόνιμη κατοικία στο Βέλγιο. Είχαν επιστρέψει στην Ελλάδα για να κάνουν διακοπές και είχαν βρεθεί στην περιοχή, κατά πληροφορίες, προκειμένου να νοικιάσουν όχημα και να απολαύσουν τις ημέρες των διακοπών τους.

Σημειώνουμε πως ο 37χρονος πατέρας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Οριακά καλύτερη είναι η κατάσταση της 32χρονης μητέρας, καθώς κρίνεται σε σταθερότερη κατάσταση. Θυμίζουμε πως η γυναίκα βρίσκεται στον πέμπτο μήνα κύησης του δεύτερου παιδιού τους. Το δίχρονο παιδί τους νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Παπαγεωργίου.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ