Τα συλλαλητήρια και οι πορείες κατά του Ασφαλιστικού

pame 2

Η 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες. Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο.

Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει νέα συγκέντρωση σήμερα στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα και την Κυριακή στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί.

Παράλληλα, την Κυριακή, θα γίνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σε συνδυασμό με τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά.

Η ΓΣΕΕ, στην ανακοίνωσή που εξέδωσε κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με διαδικασίες fast track προσπαθεί να αιφνιδιάσει την κοινωνία προωθώντας την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση για 24ωρη απεργία και για την Κυριακή 8 Μαΐου -ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους με στόχο να μην περάσουν τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών τα οποία όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ προβλέπουν:

Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από 23%. Από την αναπροσαρμογή του συντελεστή υπολογίζεται να εισπραχθούν 450 εκατ. ευρώ.

-Αύξηση της φορολογίας στην αμόλυβδη, στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο.

-Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό και στα τσιγάρα.

-Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά.

-Αύξηση του τέλους ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των τελών κυκλοφορίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ