«Συναγερμός» στα παιδιατρικά νοσοκομεία για τη γρίπη - Πολλά είναι τα παιδιά που προσέρχονται στα επείγοντα

«Συναγερμός» στα παιδιατρικά νοσοκομεία για τη γρίπη - Πολλά είναι τα παιδιά που προσέρχονται στα επείγοντα

«Συναγερμός» έχει σημάνει στα παιδιατρικά νοσοκομεία, καθώς τα πρώτα κρούσματα γρίπης σε παιδιά έχου νήδη κάνει την εμφάνισή τους, σε αντίθεση με πέρυσι, όπου τέτοια περίοδο τα περιστατικά ήταν ελάχιστα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως όλα δείχνουν, η εποχική γρίπη θα είναι σε έξαρση.

Πολλά παιδιά στα επείγοντα με γρίπη

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, τις τελευταίες ημέρες, πολλά είναι τα παιδιά που προσέρχονται στα επείγοντα για ένα τεστ γρήγορης ανίχνευσης του ιού.

Τα συγκεκριμένα τεστ, που γίνονται μόνο στα νοσοκομεία, με δείγμα επιχρίσματος από τον λαιμό ή εκκρίσεων από τη μύτη, ανιχνεύουν εάν το παιδί έχε προσβληθεί από τύπους Α και Β που ευθύνονται για επιδημίες αναπνευστικής νόσου και συνδέονται με αυξημένα ποσοστά νοσηλειών.

Σε ύφεση πέρυσι η γρίπη λόγω των μέτρων για τον κοροναϊό

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, η δραστηριότητα της γρίπης παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, καθώς η χρήση των γενικών μέτρων πρόληψης για την προστασία από τον κοροναϊό, απέτρεψε τη μετάδοση των αναπνευστικών λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένης και της γρίπης.

Επιπλέον, παρατηρήθηκε μείωση των επισκέψεων του κοινού στις υγειονομικές δομές για αναζήτηση περίθαλψης.

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός των παιδιών

Υπενθυμίζεται πως τα βρέφη άνω των έξι μηνών είναι στις ομάδες που σύμφωνα με τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας θα πρέπει να κάνουν τον αντιγριπικό εμβολιασμό.

Ακόμα, στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν και τα άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών και όσοι φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών από τη νόσηση με γρίπη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ