Παπαευαγγέλου: Εκατό παιδιά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με κορωνοϊό

Παπαευαγγέλου: Εκατό παιδιά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με κορωνοϊό

«Εχουμε καιρό ακόμα για να φτάσουμε σε μαγικά νούμερα και η απόφαση για την χαλάρωση των μέτρων θέλει μεγάλη σκέψη». Με αυτή τη φράση Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκας Μαγιορκίνης έβαλαν προσωρινά «φρένο» στην συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η κα Παπευαγγέλου σημείωσε μάλιστα ότι σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλο του κου Τσιόδρα στα τέλη Φεβρουαρίου οι διασωληνωμένοι ασθενείς θα είναι περίπου 500. Τις επόμενες εβδομάδες οι σκληροί δείκτες θα πέσουν αλλά η διασπορά είναι ακόμα πολύ μεγάλη και η όποια χαλάρωση όταν αποφασισθεί θα αφορά αρχικά τους εμβολιασμένους σημείωσε.

«Η πανδημία δεν είναι ελεγχόμενη ακόμη. Οι δείκτες είναι ψηλά. To εμβόλιο της NOVAVAX έρχεται μέσα στο μήνα και τον Απρίλιο φθάνει στην χώρα μας το εμβόλιο της SANOFI ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα εκφράζοντας την ελπίδα να αλλάξουν στάση για τους εμβολιασμούς οι πολίτες που δεν επιθυμούν να κάνουν τα MRNA εμβόλια. Η κα Γκάγκα πρόσθεσε ότι στη μάχη κατά του κορωνοϊού μπήκαν και τα αντιικά χάπια. «Ξεκίνησε η αποστολή τους σε σπίτια ασθενών. Εχουν εγκριθεί πάνω από 300 αιτήσεις για αντιικά φάρμακα σημείωσε.

Η κα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι το 88% των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι με την μετάλλαξη Omicron και υπογράμμισε επίσης ότι τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι περίπου 140.000.

Ο εμβολιασμός των εφήβων συμβάλλει σημαντικά στη νοσηρότητα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, είπε επίσης, κάνοντας λόγο για σταδιακή σταθεροποίηση στην διάδοση των κρουσμάτων. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων χάνουν την ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Η κα Παπαευαγγέλου είπε επίσης ότι δημοσιεύθηκε σήμερα και η νέα μελέτη Λύτρα -Τσιόδρα σύμφωνα με την οποία ο εμβολιασμός απέτρεψε 20.000 θανάτους στην χώρα μας.

«Το πιο πιθανό είναι η αποκλιμάκωση στο ΕΣΥ να γίνει τις επόμενες εβδομάδες» ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και τόνισε με έμφαση ότι καμία παραλλαγή του ιού δεν είναι αθώα για τους ηλικιωμένους.

Εκατό παιδιά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με κορωνοϊό

Η Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε επίσης και τα τελευταία δεδομένα για τις νοσηλείες των παιδιών από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας, τα παιδιά σήμερα που νοσηλεύονται είναι περίπου 100. Όσον αφορά την ηλικία τους η πλειοψηφία είναι κάτω των 11 ετών. «Ο αριθμός αυτός είναι σταθερός και αποτελεί το 2% με 2,5% του συνόλου των νοσηλευόμενων». Το 30% των νέων κρουσμάτων είναι στα παιδιά, σημείωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS