Στον εισαγγελέα ο 34χρονος τζιχαντιστής του ISIS που συνελήφθη στα Κάτω Πατήσια

Στον εισαγγελέα ο 34χρονος τζιχαντιστής του ISIS που συνελήφθη στα Κάτω Πατήσια

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών θα απολογηθεί σήμερα ο 34χρονος τζιχαντιστής, μέλος του ISIS, που συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στα Κάτω Πατήσια ύστερα από πληροφορίες που παρασχέθηκαν από συνεργαζόμενες υπηρεσίες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος Ιρακινός είχε συμμετοχή στις επιχειρήσεις του Ισλαμικού Κράτους έως το 2018, όταν μέσω της Τουρκίας έφθασε στην Ελλάδα. Ξένες μυστικές υπηρεσίες είχαν εντοπίσει βίντεο που δείχνουν τον 34χρονο την περίοδο 2014-2015 στη Συρία να κρατά καλάσνικοφ και να κάνει κήρυγμα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Μέσω Λέσβου μαζί με τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά, ήρθαν στην Αθήνα και εγκαταστάθηκαν στα Πατήσια, ενώ ο ίδιος έπιασε δουλειά σε ένα κατάστημα με φασόν ενός Πακιστανού, που ζει νόμιμα στη χώρα μας.

Η Αντιτρομοκρατική που τον εντόπισε και χαρτογράφησε τις κινήσεις και τις επαφές του, διαπίστωσε πως δεν είχε καμία επαφή με εξτρεμιστικές ομάδες και έψαχνε τρόπο να φύγει για την κεντρική Ευρώπη.

Είχε καταθέσει δύο αιτήσεις ασύλου οι οποίες είχαν απορριφθεί, ενω εκκρεμούσε η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου, στο οποίο είχε προσφύγει επικαλούμενος ανθρωπιστικούς λόγους.

Το τελευταίο διάστημα είχε προσφύγει μάλιστα στα διοικητικά δικαστήρια κατά των δικαστικών αποφάσεων, επικαλούμενος ανθρωπιστικούς λόγους.

Ο 34χρονος μπήκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, όταν πριν ένα μήνα έφθασε κατεπείγον σήμα, που ανέφερε συγκεκριμένες ενέργειες που έκανε ο τζιχαντιστής το 2014 και 2015 και ζητήθηκε ο εντοπισμός και η σύλληψη του.

Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ κινήθηκαν άμεσα, εντόπισαν και συνέλαβαν το μέλος του ΙSIS. Ουσιαστικά, ένα βίντεο στο οποίο φέρεται αρματωμένος να υμνεί το Ισλαμικό Κράτος, ήταν αυτό που ενεργοποίησε τις μυστικές υπηρεσίες και την Αντιτρομοκρατική στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το διαμέρισμα στα Πατήσια, εξετάζουν τους ανθρώπους με τους οποίους ερχόταν σε επαφή, ενώ έχει σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ το κινητό του, προκειμένου να ψαχτεί και να ανασυρθεί ακόμη και υλικό που έχει διαγραφεί απο τη μνήμη του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS