Στο «μικροσκόπιο» τα ακίνητα και τα ποσά των καταθέσεων στην «Κιβωτό του Κόσμου» - «Αμύθητη περιουσία»

Στο «μικροσκόπιο» τα ακίνητα και τα ποσά των καταθέσεων στην «Κιβωτό του Κόσμου» - «Αμύθητη περιουσία»

Τα ακίνητα που έχουν περάσει στην κυριότητα της «Κιβωτού του Κόσμου» τα τελευταία δέκα χρόνια ξεπερνούν τα 280, ενώ η αξία τους φαίνεται ότι αγγίζει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, η «Κιβωτός» έχει στην κατοχή της, μεταξύ άλλων:

  • Διαμέρισμα στου Ζωγράφου
  • Διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια
  • Διαμέρισμα στην Σκάλα Ωρωπού
  • 2 διαμερίσματα στο Άργος
  • 2 διαμερίσματα στην Γλυφάδα
  • Οικόπεδο 567 τ.μ. στην Ζωφριά
  • Οικόπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια
  • Γεωτεμάχιο στο Αργολικό

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στην Ηλιούπολη και κατέγραψε ένα από τα ακίνητα που η Οργάνωση πήρε από κληρονομιά. Τα πάντα είναι κλειστά και οι λογαριασμοί ξεχασμένοι στην πόρτα.

Σε περιοχή – φιλέτο της Γλυφάδας, άλλα δύο διαμερίσματα που έχουν δοθεί στην «Κιβωτό» παραμένουν αναξιοποίητα, με τη διαχειρίστρια της πολυκατοικίας να δηλώνει πως δεν πληρώνονται ούτε τα ενοίκια.

«Αμύθητη περιουσία»

Ο Θεόδωρος Αποστόλου, πατέρας παιδιού ΑμΕΑ, προχώρησε σε δωρεά κτιρίου 2.742 τετραγωνικών μέτρων στον Κηφισό, με αντάλλαγμα να φιλοξενηθεί το παιδί του στη δομή όταν εκείνος θα έφευγε από τη ζωή.

Αφού έκανε τη δωρεά, του ζήτησαν, όπως καταγγέλλει, την παραχώρηση όλου του κτιρίου και τον ενημέρωσαν ότι τελικά δεν μπορούσαν να δεχτούν τον γιο του.

«Μου επεσήμαναν ότι το ίδρυμα είναι για παιδιά του δρόμου, μονογονεϊκών οικογενειών και άπορα».

Στα υποθηκοφυλακεία γίνονται φύλλο και φτερό τα συμβόλαια ακινήτων που άλλαξαν χέρια τα τελευταία χρόνια. Στο καταστατικό της «Κιβωτού» αναφέρεται και μια μεζονέτα στη Ραφήνα.

Σήμερα, στο κουδούνι της μεζονέτας αναγράφεται το όνομα της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή. Η μεζονέτα δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως σπίτι της Οργάνωσης. Το ερώτημα όμως είναι αν αγοράστηκε με χρήματα της ΜΚΟ, χρήματα δηλαδή χορηγιών και δωρεών.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει ένα ακόμη ακίνητο στην Βραυρώνα, που φαίνεται να αγοράστηκε από τον πατέρα Αντώνιο και στη συνέχεια να πωλήθηκε σε συνεργάτη του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS