Σοκαριστική πρόβλεψη: Θα νοσήσουν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι σε 90 ημέρες

Σοκαριστική πρόβλεψη: Θα νοσήσουν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι σε 90 ημέρες

Τα αρνητικά επιδημιολογικά ρεκόρ συνεχίζουν να διαδέχονται το ένα το άλλο, καθώς εδώ και δύο ημέρες η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά πάνω από τα 6.000 κρούσματα.

Μπορεί ο αριθμός των 6.150 κρουσμάτων χθες να ήταν μικρότερος από τον προχθεσινό των 6.700, όμως αυτός αποτελεί τον πιο σημαντικό μέχρι στιγμής, καθώς έγιναν πολύ λιγότερα τεστ συγκριτικά με τα 420.000 που ανέδειξαν τα 6.700 κρούσματα. Την ίδια στιγμή, ειδικοί και κυβέρνηση κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις του νέου πανδημικού κύματος στη χώρα, με όλους να κάνουν λόγο για μία «πανδημία των ανεμβολίαστων» που επιφέρει μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας.

Πρόβλεψη - σοκ: Θαμολυνθούν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι

«Είναι προδιαγεγραμμένο ότι το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι» προέβλεψε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, στην ΕΡΤ, εκτιμώντας ότι από τον αριθμό αυτό, ποσοστό 5% έως 7% θα καταλήξει στα νοσοκομεία.

Τα εν λόγω στοιχεία συγκλονίζουν, καθώς σημαίνουν ότι κάθε μήνα θα νοσούν άνω των 300.000 ανεμβολίαστων, ενώ οι νέες απώλειες θα είναι 1.166 ανεμβολίαστα άτομα κάθε μήνα. Ακόμη, σημειώνεται ότι, βάσει των τελευταίων στοιχείων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 760.592.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Χημείας στο ΑΠΘ, Θεόδωρος Καραπάντσιος, σημείωσε ότι οι ασυμπτωματικοί ασθενείς COVID μπορεί να είναι μέχρι και πενταπλάσιοι στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος πρόσθεσε -μιλώντας στην ΕΡΤ- ότι ο κίνδυνος πλέον βρίσκεται στους ασυμπτωματικούς που διαχέουν τον ιό χωρίς να το αντιλαμβάνονται και προειδοποίησε πως αν δεν ληφθούν μέτρα θα υπάρχουν πολλαπλάσια θύματα.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, σημείωσε ότι με σε ένα μήνα το ιικό φορτίο στην Αττική έχει διπλασιαστεί, στη Θεσσαλονίκη έχει τετραπλασιαστεί, ενώ στη Θεσσαλία έχει αυξηθεί κατά οκτώ με 11 φορές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ