Σκέψεις για εμβολιασμό χωρίς ραντεβού τον Αύγουστο -Μόνο με την ταυτότητα

Σκέψεις για εμβολιασμό χωρίς ραντεβού τον Αύγουστο -Μόνο με την ταυτότητα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό των πολιτών με στόχο να χτιστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα τείχος ανοσίας κατά της πανδημίας.

Η επιχείρηση για να πεισθούν και οι πλέον δύσπιστοι πολίτες συνεχίζεται τόσο μέσω των εκκλήσεων των στελεχών της κυβέρνησης, αλλά και από την Εκκλησία και από ανθρώπους με επιρροή στη νεολαία.
Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο εμβολιασμός χωρίς να απαιτείται νωρίτερα να έχει κλείσει ο πολίτης ραντεβού.

Μόνο με την ταυτότητα στο εμβολιαστικό κέντρο
Αυτό που εξετάζεται λοιπόν είναι να παρακαμφθεί η διαδικασία των ραντεβού και να μπορούν οι ανεμβολίαστοι πολίτες να μεταβαίνουν στο εμβολιαστικό κέντρο που τους εξυπηρετεί και με την επίδειξη της ταυτότητάς τους να εμβολιάζονται.
Δεδομένου ότι τον Αύγουστο οι περισσότεροι βρίσκονται σε άδεια, η πρόσβαση και η διαδικασία του εμβολιασμού στα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι ακόμα πιο εύκολη και ακόμα πιο γρήγορη.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Ακης Σκέρτσος εξήγησε τα σημαντικά οφέλη του εμβολιασμού στη δημόσια υγεία δίνοντας στη δημοσιότητα τη σύγκριση δεδομένων μεταξύ του 3ου και του 4ου κύματος της πανδημίας. Συμπερασματικά αναφέρει πως στο 3ο κύμα με 25.355 ενεργά κρούσματα είχαμε 813 διασωληνωμένους, μετά τον εμβολιασμό με 24.353, έχουμε 125.
παράλληλα αναφέρει πως έως χθες είχαν πραγματοποιηθεί 10,2 εκ. εμβολιασμοί με το 53,3% του γενικού πληθυσμού και το 61,3% του ενήλικου πληθυσμού να έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση.

Κικίλιας: Εκκληση στους νέους να κάνουν έστω την πρώτη δόση πριν τις διακοπές
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι καλό θα ήταν όλοι πριν φύγουν για διακοπές να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά αν αυτό δεν είναι για κάποιους εφικτό λόγω των ημερομηνιών, να κάνουν έστω την πρώτη δόση πριν φύγουν για διακοπές.
Παράλληλα αναφέρθηκε στους εφήβους και έκανε γνωστό πως περίπου 30.000 ραντεβού έχουν ήδη προγραμματιστεί από την ηλικιακή ομάδα 15-17 ενώ αποκάλυψε πως εντός του Αυγούστου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 12-15.

Στοίχημα ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων
Οι ειδικοί καθημερινά σημαίνουν συναγερμό για την επικινδυνότητα από τη μετάλλαξη Δέλτα και καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν, ειδικά όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Γι αυτό και η κυβέρνηση συνεχίζει την επιχείριση «Ελευθερία», δίνοντας ειδικό βάρος στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, οι οποίο αναμένεται να επεκταθούν, ώστε να εμβολιαστούν ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι με προβλήματα στη μετακίνησή τους. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Βασίλης Κικίλιας είχε ανακοινώσει μπόνους για τους γιατρούς που θα κάνουν κατ’ οίκον εμβολιασμό. Συγκεκριμένα είχε πει «η αποζημίωση των ιδιωτών ιατρών θα είναι 50 ευρώ για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας».

Με το βλέμμα στο άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων
Παράλληλα η κυβέρνηση κοιτάζει και προς την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το διεθνές συνέδριο με θέμα «Οι συνέπειες της COVID-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας», τόνισε πόσο σημαντικός και αναγκαίος είναι ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ώστε να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο κανονικά όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες και απήυθυνε έκκληση σε όλους τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν. «Σας παρακαλώ εμβολιαστείτε», είπε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται πως την ίδια στιγμή υπάρχουν σκέψεις να δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα και στους περιβάλλοντες χώρους των πανεπιστημίων ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν εκεί φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS