Σχολεία: Self test μόνο στους μαθητές με συμπτώματα - Τι ισχύει με τα κρούσματα

Σχολεία: Self test μόνο στους μαθητές με συμπτώματα - Τι ισχύει με τα κρούσματα

Παρελθόν αποτελούν για τους μαθητές των σχολείων τα self test, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου στην έκτακτη ενημέρωση για τον κοροναϊό.

Ειδικότερα και όπως ανέφερε, μετά τις διακοπές του Πάσχα οι μαθητές δεν χρειάζεται να επιδεικνύουν πλέον αρνητικό self test, δίνοντας περαιτέρω για τον έλεγχο των μαθητών.

Η κ. Παπαευαγγέλου διευκρίνισε πως πως τα self test δεν αναμένεται να σταματήσουν εντελώς, όμως θα γίνονται μόνο σε όσους μαθητές παρουσιάζουν συμπτώματα. «Όταν επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα δεν θα υπάρχει πια έλεγχος με self test, παρά μόνο στα παιδιά με συμπτώματα» είπε.

Την ίδια στιγμή τόνισε πως σε περίπτωση κρούσματος, η ιχνηλάτηση θα γίνεται κανονικά και άρα τα παιδιά στην τάξη θα υποβάλλονται σε testing. «Η ιχνηλάτηση στα σχολεία θα συνεχίσει να ισχύει. Όταν υπάρχει ένα παιδί με κοροναϊό θα υπάρχει έλεγχος στους υπόλοιπους μαθητές κατά την πρώτη και την τέταρτη μέρα μέρα από την διάγνωση των κρουσμάτων».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να κάνει σαφές πως τα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε περίπτωση κρούσματος θα είναι δωρεάν, ενώ πλέον θα είναι στοχευμένος σε όσα παιδιά έχουν συμπτώματα.

«Οι γονείς πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι», ανέφερε. Αν τα παιδιά εμφανίζουν ίωση να κρατούν τα παιδιά σπίτι και να ενημερώνουν τον γιατρό τους. Το παιδί θα επιστρέφει σχολείο μετά από 24 ώρες μετά την υποχώρηση του πυρετού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS