Σκέρτσος: Self test για να ανοίξουν τα Λύκεια, με ελεγχόμενο τρόπο το άνοιγμα του τουρισμού

Σκέρτσος: Self test για να ανοίξουν τα Λύκεια, με ελεγχόμενο τρόπο το άνοιγμα του τουρισμού

Στόχος είναι το άνοιγμα των Λυκείων την επόμενη εβδομάδα, μέσω της διάθεσης των self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, σημείωσε ο Ακης Σκέρτσος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό υπογράμμισε ότι αυτή την εβδομάδα σε συνεδρίαση της Επιτροπής και της υπουργού Παιδείας, θα συζητηθεί η δυνατότητα επιστροφής των μαθητών του Λυκείου στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Αναφορικά με τη διαδικασία των self test, ο κ. Σκέρτσος υπογράμμισε ότι από την Τετάρτη θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα όπου θα δηλώνονται τα αποτελέσματα και εξήγησε ότι σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα γίνεται επιβεβαίωση με δωρεάν rapid test, ενώ εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό το παιδί θα πηγαίνει στο σχολείο με βεβαίωση κηδεμόνα, τυπωμένη ή χειρόγραφη.

Απαντώντας σχετικά με το Πάσχα, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι είναι νωρίς να γίνει η οποιαδήποτε εκτίμηση ενώ για τον τουρισμό είπε ότι όσοι τουρίστες έρχονται θα είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε θα διαθέτουν αρνητικό τεστ. «Αν βρεθούν θετικοί σε ελέγχους που θα γίνονται σε αεροδρόμια τότε θα μπαίνουν σε καραντίνα», σημείωσε.

Τέλος, αναφορικά με την απόφαση να ανασταλεί η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, σημείωσε ότι η πανδημία είναι μια απολύτως δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση. Εξήγησε, δε, ότι την Τετάρτη ανακοινώθηκε το άνοιγμα ωστόσο στο τέλος της εβδομάδας ήρθαν τα στοιχεία που έδειχναν μια αλματώδη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία στις συγκεκριμένες περιοχές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ