Εικόνα-σοκ από συνωστισμό σε σχολείο στον Πειραιά -Ανησυχία για τα κρούσματα στις μονάδες

Εικόνα-σοκ από συνωστισμό σε σχολείο στον Πειραιά -Ανησυχία για τα κρούσματα στις μονάδες

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, το πρωτόκολλο για τα σχολεία έχει ήδη τροποποιηθεί.

Οπως εξήγησε η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, όταν διαπιστώνεται ένα κρούσμα κορωνοϊού θα κλείνει το τμήμα. Με περισσότερα κρούσματα, ωστόσο, θα αναστέλλει τη λειτουργία του ολόκληρο το σχολείο.

Ηδη, πάντως, από τις πρώτες ημέρες έναρξης των σχολείων έχουν αρχίσει να καταγράφονται τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, γι' αυτόν τον λόγο κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία στους Νομούς Λέσβου και Πέλλας έως και την Παρασκευή (18/9), μετά τα πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού στις δύο αυτές περιοχές, καθώς και τα εξής σχολεία:

Δημοτικό σχολείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου (έως 18/9)

Νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου (έως 18/9)

2ο Δημοτικό Βουτών Ηρακλείου (έως 27/9)

2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής (έως 27/9)

2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας (μόνο το τμήμα Β5 έως 27/9)

7ο Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας (έως 18/9)

Εικόνα-σοκ από το σχολείο του Πειραιά

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, έχουν αρχίσει να καταγράφονται τα πρώτα περιστατικά επικίνδυνου συνωστισμού σε σχολεία και οι αντιδράσεις για τις συνθήκες. Υπενθυμίζεται ότι υπό κατάληψη τέθηκαν 11 σχολεία στην Πάτρα, με τους μαθητές να ζητούν αυξημένα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και ολιγομελή τμήματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αρνούνται να φορέσουν μάσκες.

Αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη βρίσκονται: ΕΠΑΛ Αγίας Σοφίας, 8ο, 2ο, 7ο ΓΕΛ, ΓΕΛ Παραλίας , 12ο ΓΕΛ, 7ο ΓΕΛ. Επίσης, υπό κατάληψη είναι τα παρακάτω Γυμνάσια: 1ο Παραλίας, 12ο, 2ο και το Γυμνάσιο Κάτω Αχαΐας.

Σχεδόν «τρόμο» πάντως προκαλεί η φωτογραφία που προβλήθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και προέρχεται από σχολείο του Πειραιά. Στην εικόνα διακρίνονται «μπουλούκια» μαθητών, σε πολύ κοντινές αποστάσεις, λίγο πριν από την έναρξη των μαθημάτων, ενώ ελάχιστοι φορούν μάσκες.

Για το συμβάν ρωτήθηκε και ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, o oποίος, μεταξύ άλλων, προειδοποίησε ότι αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί ένα νέο lockdown θα είναι μονόδρομος.

Η εικόνα από το σχολείο του Πειραιά:
sxoleio peiraia maskes

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS