Σέρρες: «Έκλεισαν τις βάνες και δεν ασφάλισαν τον καυστήρα» - Πώς συνέβη η τραγωδία στο σχολείο

Σέρρες: «Έκλεισαν τις βάνες και δεν ασφάλισαν τον καυστήρα» - Πώς συνέβη η τραγωδία στο σχολείο

Λεπτομέρειες για την τραγωδία που σημειώθηκε σε σχολείο στις Σέρρες, μετά την έκρηξη στο λεβητοστάσιο, έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο πρόεδρος συντηρητών καυστήρων Σερρών, Γιώργος Κοτσανπαπας.

Η έκρηξη έφερε το θάνατο ενός 11χρονου μαθητή, όπου μια πόρτα, που εκτοξεύτηκε 30 μέτρα, τον καταπλάκωσε, ενώ ακόμα δύο παιδιά, Πρώτης και Τετάρτης Δημοτικού, τραυματίστηκαν. 

Στο προαύλιο του σχολείου του, στο χώρο που ακούγονται μόνο ανέμελες παιδικές φωνές κόπηκε πρόωρα το νήμα της ζωής του μαθητή της έκτης δημοτικού.

Γύρω στις 2:30 το μεσημέρι κι ενώ τα παιδιά ήταν σε διάλειμμα ένας δυνατός κρότος πάγωσε τα χαμόγελά τους.

Μια έκρηξη στο λεβητοστάσιο που συνέβη για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους διέλυσε κομμάτια τοίχου και μία μεταλλική πόρτα εκσφενδονίστηκε σε απόσταση τριάντα μέτρων. 

Εκεί ακριβώς όπου έπαιζαν οι μαθητές. Το παιδί σκοτώθηκε ακαριαία. 

«Γινόταν ένα έργο της ενεργειακής αναβάθμισης αυτό που έγινε σήμερα θα γινόταν η αλλαγή από τον καυστηρά στο πετρέλαιο στον καυστηρά με την γεωθερμία. Πώς εξερράγη ο λέβητας πετρελαίου ενώ δεν ήταν σε λειτουργία; Κάτι πήγε στραβά, αυτό θα μας πουν οι αρμόδιοι» είπε ο αντιδήμαρχος έργων Σερρών. 

Το σχολείο, εδώ και δύο χρόνια, είχε σύστημα γεωθερμίας, ωστόσο είχε χαλάσει και λειτουργούσε με λέβητα πετρελαίου.

Όπως αποκάλυψε στον Γιάννη Σωτηρόπουλο ο πρόεδρος των συντηρητών καυστήρων Σερρών, το πρωί πήγαν να φτιάξουν την αντλία της γεωθερμίας και ακολούθησε η φονική έκρηξη.

«Κλείσανε τις βάνες του λέβητα και δεν ασφαλίσανε τον καυστήρα, να μην μπορεί να ανάψει ο καυστήρας του πετρελαίου. Άναψε για κάποιο λόγο, είτε από το θερμοστάτη, είτε από διακόπτη, είτε κάποιος έβαλε χέρι και τον άναψε. Αυτό θα το δει ο εμπειρογνώμονας και ο καυστήρας όταν άναψε "έσκασε" ο λέβητας, γιατί ήταν κλειστές οι βάνες πάνω από το λέβητα», είπε ο πρόεδρος συντηρητών καυστήρων Σερρών, Γιώργος Κοτσανπαπας. 

Από την έκρηξη πολλά κομμάτια από τη μόνωση του κτιρίου εκτινάχθηκαν στους γύρω κήπους, βρίσκονται ακόμα στα κλαδιά των δέντρων. 

Επικράτησε πανικός, γονείς έσπευσαν να απομακρύνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, ενώ στην είδηση ότι ένας μαθητής δεν τα κατάφερε, οι άνθρωποι λίύγισαν. 
 

Εισαγγελική παρέμβαση για τη φονική έκρηξη

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας Σερρών ζητά να διερευνηθούν, άμεσα, οι ευθύνες για την έκρηξη στο λεβητοστάσιο στο 9ο Δημοτικό Σχολείο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 11χρονου μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών.

«Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει» δήλωσε ο Μητσοτάκης
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τριπόλεως, αναφέρθηκε στην τραγωδία με τον 11χρονο μαθητή στις Σέρρες.

«Να εκφράσω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού στις Σέρρες. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού και να διαβεβαιώσω όλες και όλους ότι, παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να υποστηρίξουμε τη διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», δήλωσε. Επίσης, να αποδοθούν ευθύνες ζητούν με κοινή ανακοίνωση τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με το τραγικό περιστατικό. 

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS