Τραγωδία στις Σέρρες: Ένα παιδί νεκρό και δύο τραυματισμένα από έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου

Τραγωδία στις Σέρρες: Ένα παιδί νεκρό και δύο τραυματισμένα από έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου

Τα παιδιά χτυπήθηκαν από πόρτα που εκσφενδονίστηκε σε απόσταση σαράντα μέτρων στην αυλή του σχολείου

Αδιανόητη τραγωδία σημειώθηκε στις Σέρρες, με ένα παιδί 12 ετών, μαθητή της ΣΤ' τάξης του 9ου δημοτικού να χάνει τη ζωή του ύστερα από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου.

Η αδιανόητη τραγωδία συνέβη στις 14:30 το μεσημέρι, ενώ οι μαθητές του ολοήμερου σχολείου βρίσκονταν σε διάλειμμα.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες προκλήθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου που βρίσκεται στο ισόγειο. Πιθανότατα η έκρηξη σημειώθηκε στον καυστήρα πετρελαίου. Το σύστημα θέρμανσης του 9ου δημοτικού σχολείου λειτουργούσε με πετρέλαιο, αν και έχει και σύστημα γεωθερμίας.

Από την έκρηξη, η βαριά σιδερένια πόρτα του λεβητοστάσιου εκτοξεύτηκε 30 με 40 μέτρα μακριά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει θανάσιμα τον 12χρονο μαθητή και να τραυματίσει άλλα δύο παιδάκια, ηλικίας 6 και 11 ετών.

Η πόρτα που ξεκόλλησε από την έκρηξη και εκτοξεύτηκε σε μεγάλη απόσταση είναι η γαλάζια σιδερένια πόρτα που απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία:

Αδιανόητη τραγωδία με ένα παιδί νεκρό και δύο τραυματισμένα

Ο 12χρονος εντοπίστηκε μετά την έκρηξη χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοσκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα δύο άλλα αγοράκια, μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο, το ένα εκ των δύο με τραύματα σε χέρι-πόδι. Ωστόσο δεν διατρέχουν κίνδυνο, είναι καλά και υποβάλλονται σε προληπτικές καταστάσεις.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομία, το ΕΚΑΒ, τοπικοί παράγοντες της πόλης και γονείς που αγωνιούσαν για την τύχη των παιδιών τους. Η πυροσβεστική δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς δεν προκλήθηκε φωτιά, ενδεχομένως τώρα θα είναι αυτή που θα αναλάβει το ανακριτικό έργο για το τι ακριβώς συνέβη στο λεβητοστάσιο και πώς προκλήθηκε η έκρηξη. Τα θέματα συντήρησης των σχολείων και συνεπώς των λεβητοστασίων και της συντήρησης των συστημάτων θέρμανσης άπτονται στους Δήμους. Το επόμενο διάστημα θα κληθούν προφανώς οι υπεύθυνοι να δώσουν απαντήσεις για την αδιανόητη τραγωδία.

Η ανακοίνωση των υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες».

YN 2022 12 05 16.06.14

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS