Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του 34χρονου φερόμενο μέλος του ISIS - Στο Εφετείο η δικογραφία για λόγους εθνικής ασφάλειας

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του 34χρονου φερόμενο μέλος του ISIS - Στο Εφετείο η δικογραφία για λόγους εθνικής ασφάλειας

Στα χέρια ειδικής εφέτη ανακρίτριας περνάει η υπόθεση του 34χρονου Ιρακινού ο οποίος συνελήφθη πριν από ένα μήνα για συμμετοχή στον ISIS.

Κι αυτό διότι ο 34χρονος φέρεται να έχει ομολογήσει και να έχει κατονομάσει και άλλα πρόσωπα που πιθανόν εμπλέκονται σε βραχίονες του Ισλαμικού Κράτους, τα οποία ενδέχεται να έχουν περάσει ήδη στην Ευρώπη.

Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης αποφασίστηκε μετά από αίτημα που υπέβαλε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών στην Ολομέλεια Εφετών η οποία λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης και της εξαιρετικής φύσης της ακόμα και για λόγους εθνικής ασφάλειας, έκανε δεκτό το αίτημα, η δικογραφία να ανατεθεί σε αυξημένου κύρους και εμπειρίας δικαστή και συγκεκριμένα στην Εφέτη που χειρίζεται τις υποθέσεις τρομοκρατίας, Ιωάννα Στρατσιάνη. Παράλληλα ζητήθηκε η άμεση υποβολή της σχετικής δικογραφίας στην ειδική εφέτη ανακρίτρια.

Ο 34χρονος είχε μπει παράνομα στη χώρα μας το 2018 μαζί με τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του από τη Λέσβο και στη συνέχεια ήρθε στην Αθήνα, όπου ζούσε κι εργαζόταν. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια είχε υποβάλει δυο φορές αίτημα για άσυλο και καθώς αυτά είχαν απορριφθεί, ο 34χρονος είχε προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, ζητώντας άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους. Η απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμα κι έτσι παρέμενε στη χώρα μας.

Τελικά, πριν από ένα μήνα συνελήφθη μετά από πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής και βίντεο που υπέδειξαν ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, το οποίο τον απεικονίζει σε περιοχή της Συρίας να κρατά καλάσνικοφ και να εξυμνεί λεκτικά τη δράση του ISIS . Το βίντεο έχει αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι της αμερικανικής εφημερίδας New York Times από το 2014.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
Tucson 180 2020 07 13 07.07.12

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 04|03|24 15:48

Hyundai Tucson 180 DCT ... Premium επιλογή [test]

 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS