Ψαλτοπούλου: «Περιμένουμε νέα εμβόλια που θα είναι πιο αποτελεσματικά» - Πότε θα έρθουν

Ψαλτοπούλου: «Περιμένουμε νέα εμβόλια που θα είναι πιο αποτελεσματικά» - Πότε θα έρθουν

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Μιλώντας στο MEGA, επισήμανε ότι η εικόνα του κοροναϊού, όπως διαμορφώνεται σήμερα, δυστυχώς, είναι στους 50 θανάτους την ημέρα

Ακόμα, η κ. Ψαλτοπούλου προέτρεψε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση του εμβολιασμού, καθώς τους προστατεύει από την σοβαρή νόσηση σε μεγάλο βαθμό.

Δεν θα πρέπει να αμελείται η χρήση μάσκας και self test, προς γρήγορη διάγνωση σε περίπτωση που κάποιος νοσεί.

Ειδικά, οι νέοι άνθρωποι που επιστρέφουν από τις διακοπές, με τα νησιά να βράζουν από κρούσματα, θα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχονται και να αποφεύγουνε για ένα διάστημα ασφαλείας τις κοινωνικές συναναστροφές με άτομα της τρίτης ηλικίας.


Πότε έρχονται τα νέα εμβόλια

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας ανέφερε: «Περιμένουμε νέα εμβόλια, περίπου τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, που θα είναι πιο αποτελεσματικά. Έως τότε καλό είναι όσοι έχουν κάνει την τρίτη δόση και ειδικά όσα άτομα είναι πάνω από 60 ετών να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια».


«Εισαγόμενη» η καλοκαιρινή γρίπη

Στα νησιά παρατηρείται μία ιδιαίτερη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων της κοινής γρίπης, ειδικά της γρίπης Α, λόγω της μετακίνησης των ταξιδιωτών και των τουριστών που οδηγούν την κατάσταση σε συνθήκες έξαρσης.


Για την ευλογιά των πιθήκων

«Πάνω από 27.000 κρούσματα έχουν σημειωθεί παγκοσμίως και 40 στην χώρα μας. Κατά συντριπτική πλειοψηφία κρουσμάτων δεν οδηγεί σε θάνατο, αλλά καλό είναι να διαγνωστεί αμέσως. Όποιος έχει πυρετό και δερματικά εξανθήματα, καλό είναι να επικοινωνήσει με το δερματολόγο του», υπογράμμισε η κ. Ψαλτοπούλου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS