Στα Ιεροσόλυμα δοκιμάσθηκε το πρώτο ελεγμένο εμβόλιο κατά του COVID-19

Στα Ιεροσόλυμα δοκιμάσθηκε το πρώτο ελεγμένο εμβόλιο κατά του COVID-19

Αισιόδοξα είναι τα νέα από την Ιερουσαλήμ και συγκεκριμένα από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Hadassah όπου εφαρμόσθηκε παθητική θεραπεία εμβολίου για τον κορωνοϊό (COVID-19) με τη χορήγηση ανοσοσφαιρίνη G (IgG) σε ασθενή με υποκείμενα νοσήματα.

Το νοσοκομείο Hadassah στα Ιεροσόλυμα είναι το πρώτο παγκοσμίως στο οποίο οι επιστήμονες προέβησαν στην χορήγηση παθητικού εμβολίου σε σοβαρά άρρωστη νεαρή με υποκείμενα νοσήματα, της οποίας η αξονική τομογραφία που ακολούθησε έδειξε καθαρούς πνεύμονες, τη στιγμή που όλες οι γνωστές μέχρι σήμερα μέθοδοι θεραπείας είχαν αποτύχει. Αρκετές ώρες μετά η κατάσταση της ασθενούς φάνηκε να σταθεροποιείται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη θεραπεία δοκιμάζεται με την έγκριση του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ σε συνεργασία με τον Magen David Adom ("Red Shield of David" - Αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού).

Η ανοσοσφαιρίνη είναι ο πιο κοινός τύπος αντισώματος που βρίσκεται στην κυκλοφορία του αίματος, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 75% του ορού αντισωμάτων στους ανθρώπους.

Το νοσοκομείο Hadassah εδώ και δύο μήνες συλλέγει πλάσμα εμπλουτισμένο με αντισώματα ασθενών με κορωνοϊό οι οποίοι είχαν αποθεραπευτεί, στοχεύοντας στην παραγωγή θεραπείας για ασθενείς που νοσούν βαριά.  Το πλάσμα επεξεργάστηκε από την εταιρεία Kamada στο Kıbbutz Beit Kama στο Negev για μία θεραπεία αντισωμάτων με βάση την ανοσοσφαιρίνη IgG για ασθενείς με κορωνοϊό σε σοβαρή κατάσταση.

Η εταιρεία Kamada, η οποία αναπτύσσει και παράγει φάρμακα με βάση το πλάσμα, έχει ολοκληρώσει την παραγωγή της πρώτης δόσης θεραπείας για COVID-19 βασισμένης σε ανθρώπινο πλάσμα. Όπως αναμενόταν αυτή η εξέλιξη προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS