Προειδοποίηση Μαρουσάκη για ραγδαία αλλαγή του καιρού: Έρχονται καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για ραγδαία αλλαγή του καιρού: Έρχονται καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει δραματικά τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Η επικείμενη μεταβολή του καιρού χαρακτηρίζεται από επικίνδυνες καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, που θα επηρεάσουν διάφορες περιοχές της χώρας.

Η αλλαγή αυτή οφείλεται στην εισροή ψυχρών αέριων μαζών από την κεντρική Ευρώπη προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Μαρουσάκη, αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα συνοδευτεί από σφοδρές καταιγίδες στα βόρεια τμήματα της χώρας, καθώς και ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Σε ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι οι καιρικές συνθήκες αυτές είναι επικίνδυνες και προτρέπει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά στις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο από την κακοκαιρία.

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου για τον καιρό των επόμενων ημερών

Στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει: «Επικίνδυνη μεταβολή του καιρού σύμφωνα με το “διάγραμμα της αλήθειας”. Ψυχρότερες αέριες μάζες αναμένεται να κινηθούν τις επόμενες ημέρες από την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα την επικράτηση του επικίνδυνου καιρού.

Σύμφωνα με το "διάγραμμα της αλήθειας" όπως συνηθίζω να αποκαλώ τα πολλαπλά τρεξίματα των μοντέλων και που αποτυπώνεται στην πρώτη μας κάρτα, παρατηρείται μια έντονη υποχώρηση του υδραργύρου (περιοχή που σημειώνουμε με το βέλος) και η οποία έντονη υποχώρηση θα προκαλέσει με τη σειρά της επικίνδυνες καταιγίδες προς τα βόρεια (δεύτερη κάρτα), αλλά και επικίνδυνους ανέμους μέσα στο Αιγαίο αλλά και τα ανατολικά ηπειρωτικά (τρίτη κάρτα).

Έτσι λοιπόν, φαίνεται ότι ο πρώτος μήνας του Καλοκαιριού θα μας αφήσει με συνθήκες που απαιτούν την προσοχή όλων μας, ενώ με έντονες διακυμάνσεις φαίνεται ότι θα κυλήσουν και οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου για τις οποίες θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτησή μας.

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!»

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ