Πέφτουν οι τόνοι μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης -Το μήνυμα Ιερώνυμου για καλή συνεργασία

Πέφτουν οι τόνοι μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης -Το μήνυμα Ιερώνυμου για καλή συνεργασία

Το πρώτο τετ α τετ μετά τη χθεσινή κόντρα για το άνοιγμα των εκκλησιών είχαν Ιερώνυμος και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Ιερώνυμος βρέθηκε στην ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης και έδωσε το στίγμα των προθέσεών του, όταν μετά την ορκωμοσία του πρώτου γκρουπ υπουργών ευχήθηκε «συγχαρητήρια, καλή δύναμη και καλή συνεργασία».

Δείτε το απόσπασμα με το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο 07:40:

Ερωτηθείς και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης για το θέμα που προέκυψε με την Εκκλησία για τους ναούς στα Θεοφάνια, εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά.

Αυτό που απομένει είναι να δούμε αν θα υπάρξει νέα διαμεσολαβητική προσπάθεια εντός της ημέρας προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, μετά το πέρας της ορκωμοσίας του πρώτου γκρουπ.
mitsotakis ierwnymos 2

 

Η κόντρα ξεκίνησε χθες όταν η Ιερά Σύνοδος αντέδρασε στην απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν κλειστές οι εκκλησίες αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία εφαρμόζεται πιο σκληρό lockdown στη χώρα για να μπορέσουν να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση απάντησε ότι «ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν, ώστε να τον αγνοεί όποιος διαφωνεί», ενώ υπήρξαν πληροφορίες ότι η Εκκλησία θα προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης και ότι ο Ιερώνυμος θα κάνει αύριο αγιασμό των υδάτων σε εξωτερικό χώρο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ