Πάτρα: Σπάει τη σιωπή της η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που διενήργησε τη νεκροψία στην Ίριδα - «Γιατί έβαλα διπλή αιτία θανάτου»

Πάτρα: Σπάει τη σιωπή της η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που διενήργησε τη νεκροψία στην Ίριδα - «Γιατί έβαλα διπλή αιτία θανάτου»

«Η ιατροδικαστική έκθεση για τον συγκεκριμένο θάνατο είναι πλήρης», είπε χαρακτηριστικά.


Η υπόθεση – θρίλερ της Πάτρας εξακολουθεί να απασχολεί το πανελλήνιο.

Μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, η κοινή γνώμη αναμένει να δοθούν απαντήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Στο πλαίσιο των νέων αυτών εξελίξεων, η εφημερίδα «Γνώμη» στην Πάτρα, απευθύνθηκε στην προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, η οποία διεξήγαγε ιατροδικαστική εξέταση στην Ίριδα.

Το ερώτημα που έγινε στην ιατροδικαστή από την εφημερίδα είναι αν τίθεται θέμα επανεξέτασης της ιατροδικαστικής έκθεσης της Ίριδας, ώστε να προκύψουν νέα στοιχεία,

Η απάντηση που δίνει η ιατροδικαστής είναι λακωνική και κατηγορηματικά σαφής, έτσι που να μην αφήνει χώρο παρερμηνειών.

«Η προκαταρτική εξέταση που διετάχθη και διενεργείται από την Εισαγγελία εστιάζει στην συνδυαστική μελέτη των θανάτων εξ’ αφορμής του θανάτου του τρίτου παιδιού», είπε αρχικά.

Όσον αφορά στην ύπαρξη και απόδοση νέων στοιχείων από το θάνατο της Ίριδας είναι κάθετη.

«Όχι βέβαια. Η ιατροδικαστική έκθεση για τον συγκεκριμένο θάνατο είναι πλήρης.

Όπως είπα δεν αφορά την εμφάνιση νέων στοιχείων αλλά την συνδυαστική μελέτη των θανάτων», επισήμανε.

Ερωτηθείσα αν μπορεί να δώσει περισσότερα στοιχεία και εκτίμηση για τον θάνατο της Ίριδας απάντησε ότι η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Θα καταθέσω. Είναι προφανές ότι πριν την κατάθεση μου δεν είναι δυνατόν να προβώ σε καμία σχετική με την υπόθεση αναφορά και να κάνω εκτιμήσεις», δήλωσε.

Για τα όσα έγιναν μετά τον θάνατο της Ίριδας είχε πει: «Έγινε πλήρης έλεγχος, τοξικολογικός και ιστολογικός. Η παθολογοανατόμος στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλούσε για κάτι παθολογικό, αγενεσία φλεβόκομβου, μια σπάνια πάθηση που έχει προκαλέσει ελάχιστους θανάτους βρεφών στο εξωτερικό.

Όταν έλαβα την έκθεση, συμπλήρωσα την αιτία θανάτου (πνευμονικό οίδημα). Αυτό δεν συνηθίζεται σε άλλες μου εκθέσεις. Δηλαδή, δεν βάζω διπλή αιτία ποτέ. Οπότε αντιλαμβάνεστε για ποιο λόγο διατυπώθηκε όπως διατυπώθηκε, με τις κακώσεις που παρατηρήθηκαν και παραπέμπουν ασφαλώς κάπου».

Η αγενεσία φλεβοκόμβου, ως αιτία θανάτου, είχε καταγραφεί από την παθολογοανατόμο Αντιγόνη Μητσέλου. Όμως, η ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής, που διενήργησε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών στις 22 Μαρτίου του 2021, είχε διαφορετικές επισημάνσεις. Σε αυτήν αναφέρεται πως το αβάπτιστο τέκνο της οικογένειας Δασκαλάκη βρέθηκε νεκρό μία ημέρα νωρίτερα, στις 21 Μαρτίου και περί ώρα 11:30, στην κούνια του. Διακομίστηκε με μονάδα του ΕΚΑΒ στο Καραμανδάνειο, όπου τυπικά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Μαζί, εστάλη από το 1ο Αστυνομικό Τμήμα και ένα ύφασμα τύπου πετσετέ με ίχνη ουσίας, πιθανόν αίματος, το οποίο είχε βρεθεί στην κούνια του βρέφους.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται, επίσης, ότι η τραχεία ήταν ελεύθερη χωρίς την παρουσία ξένου σώματος, ενώ στους πνεύμονες εντοπίστηκε εικόνα πνευμονικού οιδήματος. Στην καρδιά δεν παρατηρήθηκαν ισχαιμικές ή αθηροσκληρυντικές αλλοιώσεις. Οι, δε, εργαστηριακές εξετάσεις ήταν όλες αρνητικές σε τοξικές και άλλες ουσίες. Ωστόσο, πέριξ του στόματος, βρέθηκε έκζεμα, το οποίο πλέον κινεί πολλές υποψίες.

Το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους, που επισημαίνεται στην έκθεση ως δερματίτιδα και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντιδράσεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)», υπάρχει και ένα άλλο εύρημα, μια κάκωση. Συγκεκριμένα, καταγράφεται ένα σκίσιμο στο εσωτερικό του στόματος.

«Επίσης διεπιστώθη μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου άνευ έτερων χαρακτηριστικών», γράφει στην ιατροδικαστική της έκθεση η κυρία Τσιόλα.

Το συγκεκριμένο εύρημα βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών, καθώς το πανάκι με αίμα που είχε βρεθεί στην κούνια του βρέφους κάνει πολλούς ειδικούς να πιστεύουν ότι μπορεί να εισήλθε βίαια στο στόμα του παιδιού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS