Πάσχα 2021: Πριν τα μεσάνυχτα το «Χριστός Ανέστη» - Όλα τα μέτρα

Πάσχα 2021: Πριν τα μεσάνυχτα το «Χριστός Ανέστη» - Όλα τα μέτρα

Διαφορετικό είναι και το φετινό Πάσχα για τους Έλληνες λόγω των συνθηκών που επιβάλλουν τα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς της πανδημίας, ωστόσο η ειδοποιός διαφορά από πέρσι είναι ότι οι εκκλησίες θα παραμείνουν ανοιχτές για τους πιστούς, αλλά με την τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πιστών στους ιερούς ναούς κατά τη διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα πρέπει να ακολουθεί την αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών οι πιστοί πρέπει να τηρούν απόσταση 10 τ.μ., τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας Σημειώνεται ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 22:00, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 23:00.

Μεταφορά Αγίου Φωτός - 12 αεροπλάνα θα σαρώσουν την Ελλάδα

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, αναφορικά με το πώς θα γίνει φέτος η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα.

«Θα πάω να παραλάβω το Άγιο Φως. Οι ισραηλινές αρχές είχαν κάποια δεδομένα, όπως και πέρυσι, που έλεγαν ότι και πάλι δε θα μπορούσαμε να πάμε και θα στέλναμε μόνο ένα αεροσκάφος για να πάρει το Άγιος Φως. Μετά από πιέσεις μας, οι αντιστάσεις τους κάμφθηκαν και έτσι φέτος λόγω και του θεσμικού μου ρόλου θα πάω εγώ εκεί. Θα πάω στα Ιεροσόλυμα, θα συμμετέχω στο τελετουργικό της Ανάστασης και θα πάρουμε το Άγιο Φως. Φεύγω Σάββατο ξημερώματα από την Αθήνα. Γύρω στις 3 γίνεται το τελετουργικό της Ανάστασης στον Πανάγιο τάφο, και γύρω στις 6 θα είμαστε πίσω», εξήγησε ο κ. Βλάσης.

Πέρσι το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου

«Πέρυσι το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου. Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις», συνέχισε ο ίδιος.

«Νομίζω ότι έχει ξεκαθαρίσει ότι θα γίνει στις 9 η Ανάσταση. Φέτος είναι ένα καλύτερο Πάσχα σε σχέση με πέρυσι. Οι εκκλησίες είναι ανοιχτές, και έστω και με περιορισμούς μπορούν να πάνε οι πιστοί, και θα μπορέσουμε και το Άγιο Φως να πάει σε 12 πόλεις. Αυτό που έχει πει και ο Οικονομικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος, ότι το Άγιος Φως είναι αυτό που καίει στο καντήλι κάθε Αγίας Τράπεζας», τόνισε κλείνοντας ο κ. Βλάσης.

Τι ισχύει για το Πασχαλινό τραπέζι

Διευκρινίσεις για το πασχαλινό τραπέζι έδωσε κατά τη διάρκεια της τελευταίας ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, για την Κυριακή του Πάσχα επιτρέπονται ως 9 άτομα στα τραπέζια σε εσωτερικό χώρο και 12 άτομα σε εξωτερικό χώρο.

Η μετακίνηση από και προς τα τραπέζια θα γίνεται με αποστολή SMS το νούμερο 6 στο 13033.

Παράλληλα, ο ίδιος είπε ότι συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ πριν μεταβούμε στο πασχαλινό τραπέζι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS