Παράταση του lockdown μέχρι τις 22 Μαρτίου – Ξεκινά ο εμβολιασμός των ομάδων υψηλού κινδύνου ανεξαρτήτως ηλικίας

Παράταση του lockdown μέχρι τις 22 Μαρτίου – Ξεκινά ο εμβολιασμός των ομάδων υψηλού κινδύνου ανεξαρτήτως ηλικίας

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και η ασφυξία του συστήματος υγείας οδηγούν σε παράταση του lockdown έως για μία ακόμα εβδομάδα, έως τις 22 Μαρτίου.

Προχθές, Σάββατο, έγιναν συνολικά 176 εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία όλης της Αττικής, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων πανελλαδικά παραμένει υψηλός, στους 466. Χθες, Κυριακή, περίπου τα μισά νέα κρούσματα κορονοϊού (569 εκ των 1.142) εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο.

Εμβολιασμός των ομάδων υψηλού κινδύνου

Την ίδια ώρα, τα νέα από το μέτωπο των εμβολιασμών επιτρέπουν μια σχετική αισιοδοξία. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αποκάλυψε ότι εντός του Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τον εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου, ανεξαρτήτως ηλικίας. «Ένα εκατομμύριο πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί εντός του Μαρτίου. Αυτή τη στιγμή 700.000 έχουν κάνει την πρώτη δόση και οι υπόλοιποι 362.000 έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση. Εντός του Μαρτίου, κοντά στην εθνική εορτή, θα είναι 1.000.000 εμβολιασμένοι πολίτες», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους και υποστήριξε πως με αυτά τα δεδομένα και με τις προγραμματισμένες παραλαβές εμβολίων τις επόμενες εβδομάδες, τέλος Απριλίου - αρχές Μαίου θα μπορούν να έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μία δόση μέχρι τα μέσα Μαϊου, όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών.

Εμφαση στο άνοιγμα του τουρισμού

Παράλληλα με την αντιμετώπιση της πανδημίας στην κυβέρνηση σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα με έμφαση στον τουρισμό. Τις τελευταίες ημέρες έχουν πυκνώσει οι συσκέψεις για την επαναλειτουργία του πιο νευραλγικού κλάδου της οικονομίας. Αντικείμενο των συσκέψεων είναι τα πρωτόκολλα ασφάλειας, ο τρόπος λειτουργίας των επιχειρήσεων, και προώθηση της χώρας ως ένας ασφαλής προορισμός.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προώθηση του ευρωπαϊκού «πράσινου διαβατηρίου» και την συνεργασία με χώρες που έχουν εμβολιάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους. Τα νέα από τις Βρυξέλλες είναι ενθαρρυντικά για την ολοκλήρωση των συζητήσεων στην Σύνοδο Κορυφής στις 25 και 26 του μήνα και την υλοποίηση του εγχειρήματος μέχρι τον Ιούνιου.

Μια πρόταση που ξεκίνησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό και εν τέλει υιοθετείται από το Συμβούλιο διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των ευρωπαίων πολιτών. Η χώρα από την οποία περιμένουμε τους πρώτους επισκέπτες είναι το Ισραήλ όπου οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και ο «τουριστικός διάδρομος» με την Ελλάδα συζητήθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στα Ιεροσόλυμα.

Προγραμματίζεται παρόμοια συμφωνία και με την Μεγάλη Βρετανία, ενώ άμεση σχέση με την αύξηση των τουριστών διαδραματίζει και η διαδικασία έγκρισης από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων του ρωσικού εμβολίου Σπούτνικ. Με την αναμενόμενη έγκριση του αυτομάτως οι ρώσοι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να ταξιδέψουν στην χώρα μας όταν ανοίξει το τουρισμός. Συμπληρωματικά εργαλεία στην ασπίδα ασφάλειας του τουριστικού προϊόντος θα είναι η δυνατότητα διενέργειας περισσότερων rapid tests στις πύλες εισόδου και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί την περασμένη χρονιά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS