ΟΑΚΑ: Γιατί μπήκε «λουκέτο» -Το πρόβλημα στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα και τα προβλήματα που δημιουργούνται

ΟΑΚΑ: Γιατί μπήκε «λουκέτο» -Το πρόβλημα στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα και τα προβλήματα που δημιουργούνται

Όπως ενημέρωσε το ΟΑΚΑ, αναστέλλεται κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην Καλογρέζα, καθώς οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου Καλατράβα δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Δεν διευκρινίστηκε το διάστημα της αναστολής, παρά μόνο ότι τάχιστα θα ακολουθήσει και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής πρώτης Μελέτης.

Τι σημαίνει το κλείσιμο του ΟΑΚΑ για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό

Πρόκειται για μία εξέλιξη που βάζει «φωτιά» στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, όσον αφορά στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, καθώς το ΟΑΚΑ αποτελεί το «σπίτι» του στους ομίλους του Europa League. Επόμενη ευρωπαϊκή εντός έδρας υποχρέωση των «πράσινων» είναι στις 26/10 απέναντι στη Ρεν, για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης, ενώ στην 6η και τελευταία αγωνιστική (14/12) υποδέχεται τη Μακάμπι Χάιφα. Αν φυσικά δεν έχει ανάψει το «πράσινο φως» για τη χρησιμοποίηση του κεντρικού σταδίου, τότε «τριφύλλι» θα υποχρεωθεί να αναζητήσει άλλη έδρα για τις ευρωπαϊκές «μάχες» του.

Η ανακοίνωση για το «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ

«Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο "Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών", παρελήφθη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ. Στη Μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας. Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα (σσ χθες) κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.

Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης .Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων».

Ανακοινώθηκε κλείσιμο με 1.000 άτομα στο ποδηλατοδρόμιο

Ωστόσο, η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΚΑ για κλείσιμο του γηπέδου και του ποδηλατοδρομίου επ' αόριστον λόγω προβλημάτων στατικότητας στις στέγες Καλατράβα, που διαπίστωσε μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ προκάλεσε απίστευτο αλαλούμ.

Και αυτό γιατί η ανακοίνωση βρήκε… περίπου 1.000-1.200 παίκτες μπριτζ μέσα στο ποδηλατοδρόμιο, καθώς διεξάγονταν χθες διασυλλογικοί αγώνες με παίκτες από όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα, οι αγώνες απόψε θα ολοκληρωθούν περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ έχουν προγραμματιστεί και για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο. 

Πόσο καιρό θα μείνει κλειστό το ΟΑΚΑ, η πρώτη εκτίμηση

Με δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στην απόφαση του ΟΑΚΑ να κλείσει το κεντρικό στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο, μετά το ζήτημα που προέκυψε με το στέγαστρο Καλατράβα.

Ο υπουργός τόνισε πως αυτό που έχει προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των αθλουμένων και των φιλάθλων και την προσεχή Δευτέρα (2/10) θα προβεί σε ανακοινώσεις για τις ενέργειες που θα γίνουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Σύμφωνα με πηγές από το αρμόδιο υπουργείο, η δεύτερη Μελέτη θα γίνει «το ταχύτερο δυνατόν», καθώς, αν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα της πρώτης, τα δύο στάδια θα μείνουν κλειστά για τουλάχιστον δύο μήνες (υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να χρειαστεί πολύ περισσότερο).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ