Νέα τρέλα των αρνητών οι εκταφές νεκρών -«Οργανωμένη φάμπρικα» βλέπουν οι ιατροδικαστές

Νέα τρέλα των αρνητών οι εκταφές νεκρών -«Οργανωμένη φάμπρικα» βλέπουν οι ιατροδικαστές

Εκταφές νεκρών για να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από κορωνοϊό είναι το νέο κόλπο των αρνητών που αντιδρούν σε μέτρα και εμβολιασμούς. Μάλιστα το θέμα παίρνει μεγάλες διαστάσεις καθώς εξελίσσεται σε φάμπρικα.

Οι ιατροδικαστές από την πλευρά τους καταγγέλουν κύκλωμα ψευτοδικηγόρων, οι οποίοι έστησαν φάμπρικα με 2 πρωτοδίκες στην Αθήνα και κατάφεραν να βγάλουν θετικές αποφάσεις.
Με αυτόν τον τρόπο οι αρνητές εξασφάλισαν δεδικασμένο και πλέον καλούν όσους αντιδρούν στα μέτρα κατά του κορωνοϊού να ακολουθήσουν την ίδια πρακτική. Μάλιστα οι δικαστικές αποφάσεις δένουν τα χέρια των ιατροδικαστών.

Μόλις χθες ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Μάριος Λαζανάς έκανε γνωστό πως υπάρχουν πολλοί που έχουν ζητήσει να γίνουν εκταφές συγγενών τους προκειμένου να διαπιστώσουν ότι όντως πέθαναν από κορωνοϊό.

Πρόσθεσε μάλιστα πως στην Αθήνα έχουν ληφθεί τουλάχιστον τρεις αποφάσεις δικαστηρίου για εκταφές νεκρών προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από Covid-19. «Είμαστε τρελοκομείο πια», είπε ο Μάριος Λαζανάς προσθέτοντας ότι εκτός από την υπογραφή γιατρού σε έναν θάνατο, υπάρχουν σειρά ιατρικών εγγράφων και εξετάσεων και δεν λαμβάνεται υπόψη τίποτα από αυτά.

Ιατροδικαστές: Οργανωμένη η προσπάθεια για εκταφές


Σε ιδιαίτερα ανησυχητικό τόνο για την κατάσταση που διαμορφώνεται μιλά στο iefimerida.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας κ. Γρηγόριος Λέων.

«Το φαινόμενο των εκταφών και των σχετικών αιτημάτων φαίνεται πως είναι μια οργανωμένη προσπάθεια. Το παράδοξο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι που δεν αποδέχονται τα επιστημονικά δεδομένα για τον κορωνοϊό, εν τέλει ζητούν την επιστημονική τεκμηρίωση ενός ιατροδικαστή» σημειώνει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, για να γίνει μια εκταφή δεν είναι αρκετό το αίτημα κάποιων συγγενών. «Αυτός που αποφασίζει είναι εισαγγελικός λειτουργός. Τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα πρέπει να αμφισβητήσουν με στοιχεία το πιστοποιητικό θανάτου και ο εισαγγελικός λειτουργός θα κρίνει αν πληρούνται οι προϋποθέσεις» εξηγεί.

Ιατροδικαστές δέχονται 2 με 3 κλήσεις τη βδομάδα για εκταφές -Δικηγόροι στο «κόλπο»


Ερωτηθείς για τον όγκο των αιτημάτων για εκταφές που δέχονται, ο κ. Λέων επισημαίνει ότι «από τη δική μου οπτική έχουμε 2 με 3 κλήσεις τη βδομάδα. Και αυτό, κατά προσέγγιση, ισχύει και για όλους τους ιατροδικαστές».

Κατά τον ίδιο, «υπάρχει ένα πολύ σημαντικό θέμα. Όλο αυτό τροφοδοτείται μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ουσιαστικά κάποιοι δικηγόροι διαφημίζουν τη διαδικασία της εκταφής, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση. Οι δικηγόροι λένε ουσιαστικά “αν σας έχουν δώσει αυτό το πιστοποιητικό, εμείς είμαστε διαθέσιμοι για κάθε νομική ενέργεια”. Και όλο αυτό είναι πολύ επικερδές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές ήδη εξετάζουν συγκεκριμένες περιπτώσεις δικηγόρων και ενός ιατροδικαστή που δείχνει να είναι πιο «συνεργάσιμος» με τα αιτήματα για εκταφές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS