Διπλή έρευνα σε βάρος Βερβεσού για το πάρτι -Από εισαγγελία και πειθαρχικό του ΔΣΑ

Διπλή έρευνα σε βάρος Βερβεσού για το πάρτι -Από εισαγγελία και πειθαρχικό του ΔΣΑ

Όχι μόνο με ποινικές αλλά και με πειθαρχικές ευθύνες βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός.

Το πάρτι γενεθλίων εν μέσω καραντίνας με συγγενείς, φίλους και συνεργάτες στο γραφείο του εντός του κτηρίου του Δικηγορικού Συλλόγου, εκτός από την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας για να διερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και εντός του δικηγορικού κλάδου.

Ο δικηγόρος Χαράλαμπος Αναλυτής, ως ο αρχαιότερος πρόεδρος των πειθαρχικών τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου, έδωσε παραγγελία να διενεργηθεί αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα τόσο σε βάρος του Δημήτρη Βερβεσού όσο και των άλλων δικηγόρων που έλαβαν μέρος στο γλέντι με σαμπάνιες, διάφορα εδέσματα, συνθήματα ακόμα και ζεϊμπεκιές, χωρίς οι περισσότεροι να χρησιμοποιούν προστατευτικές μάσκες, πλην του προέδρου που στις φωτογραφίες και στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνεται να φοράει μάσκα συνεχώς. Την έρευνα θα διενεργήσει ο πειθαρχικός σύμβουλος Αθ. Βαρλάμης.

Αντικείμενο κριτικής το πάρτι στον δικηγορικό κλάδο

Ο Δημήτρης Βερβεσός από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη στο μέτρο που δεν επέμεινε να φορούν όλοι όσοι συμμετείχαν στο πάρτι προστατευτικές μάσκες, καταλήγοντας ότι «ο νόμος ισχύει έναντι όλων, χωρίς καμία εξαίρεση».

Όμως, το πάρτι στο προεδρικό γραφείο σε μια περίοδο πολύ αυστηρής καραντίνας με την πανδημία να καλπάζει έχει γίνει αντικείμενο οξείας κριτικής από αρκετούς δικηγόρους. Ο επικεφαλής της παράταξης «Με το Δικηγόρο», σύμβουλος του ΔΣΑ Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο οποίος μάλιστα ήταν ο βασικός αντίπαλος του Δημήτρη Βερβεσού στις τελευταίες αρχαιρεσίες, με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «ανεπίτρεπτες εικόνες και ατομικές συμπεριφορές που θα κριθούν από τα αρμόδια όργανα». Επισημαίνει ότι «σε καμία περίπτωση δεν αντανακλούν στο σύνολο του δικηγορικού σώματος, το οποίο υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες κρατά όρθια τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας, με προσωπικό κόστος ο κάθε Δικηγόρος, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών» και ζητεί τη σύγκληση του ΔΣ του Συλλόγου.

Ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θέμης Σοφός με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα τονίζει ότι «η συζήτηση αυτή πρέπει να διεξαχθεί ψύχραιμα, πρωτίστως σε θεσμικό επίπεδο και όχι στο βόρβορο ενός λαϊκού δικαστηρίου, ούτε μπορεί ένα τέτοιο γεγονός να αποτελέσει αφορμή μιας αλυσιτελούς μικροπολιτικής τοποθέτησης».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ