Μίκης Θεοδωράκης: Εμπλοκή για το ποιο γραφείο τελετών θα αναλάβει την ταφή

Μίκης Θεοδωράκης: Εμπλοκή για το ποιο γραφείο τελετών θα αναλάβει την ταφή

Στις 8 το πρωί αύριο θα βγει η απόφαση για τις λεπτομέρειες της ταφής του Μίκη Θεοδωράκη.

Μέχρι τότε οι εκτελεστές της τελευταίας του επιθυμίας έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν στην επιλογή γραφείου τελετών σύμφωνα με νέα προσωρινή διαταγή και όπως δηλώνουν το λαϊκό προσκύνημα θα γίνει κανονικά.

Η χήρα και τα δύο παιδιά του εκλιπόντος μέσω των συνηγόρων τους συμφώνησαν ενώπιον του δικαστηρίου να γίνει η ταφή στον Γαλατά Χανίων, όμως η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη προέβαλε το αίτημα η όλη τελετή να διοργανωθεί και να εκτελεστεί από συγκεκριμένο γραφείο τελετών.
Στο δικαστήριο παρενέβη το συγκεκριμένο γραφείο τελετών, το οποίο εκπροσωπεί ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

«Μίλησα με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, έχει εξουσιοδοτήσει την εταιρεία και κατά 80% έχει προχωρήσει τη διαδικασία. Θα δείτε και ποιες άλλες ενέργειες έχει κάνει η εταιρεία. Το φέρετρο έχει παραγγελθεί και κατασκευαστεί προ εξαμήνου», είπε στο δικαστήριο ο Αλέξης Κούγιας.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Γ. Αγοραστάκη δήλωσε ότι «για να εκτελεστεί η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, παραιτείται ως προς την επιλογή γραφείου τελετών με τη δήλωση ότι διατηρεί το δικαίωμα επιλογής του γραφείου σύμφωνα με τη ρητή δέσμευση του εκλιπόντος», υπογραμμίζοντας ότι «μιλάμε για μια κορυφαία προσωπικότητα, γνωστή σε όλο τον πλανήτη. Δεν είναι απλά ένας νεκρός».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS