Μεγάλη αναζοπύρωση στη φωτιά στη Λέσβο - Επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυνάμεις

Μεγάλη αναζοπύρωση στη φωτιά στη Λέσβο - Επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυνάμεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στη Λέσβο με την κατάσταση να είναι δύσκολη, ενώ σημειώθηκε και μια μεγάλη αναζωπύρωση.

Πολλές είναι οι επιχειρήσεις στα Βατερά της Λέσβου που έχουν υποστεί ζημιές, ενώ το ίδιο έχει συμβεί σε τουλάχιστον σε 10 σπίτια. Σύμφωνα με το Open το πρωί της Κυριακής σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση.

Ανησυχία προκαλούν τα δύο μέτωπα, το ένα προς Σταυρό και το άλλο προς Βρίσα. Εκεί όπως λένε κάτοικοι της περιοχής στο lesvosnews.net θα δοθεί η μεγάλη μάχη. Έχει ήδη δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη και περιμένουν να περιορίσουν τη φωτιά σε αυτό το σημείο.

Η εξέλιξη της φωτιάς θα εξαρτηθεί από την ένταση και την έκταση της, όταν σταματήσουν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες τραγική ειρωνεία είναι ότι δύο κατοικίες που έχουν υποστεί ζημιές ανήκουν σε σεισμοπαθείς της Βρίσας. Θα είναι το δεύτερο χτύπημα της μοίρας για αυτές τις οικογένειες.

Συνολικά εννέα άτομα απεγκλωβίστηκαν από την ακτή των Βατερών από σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς και πέντε Έλληνες που ήταν εγκλωβισμένοι στην παραλία και περικυκλωμένοι από τη φωτιά. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πλωμαρίου, ενώ μία από τους διασωθέντες μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου.

121212
Ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ