Λάρισα: Επεισόδια μικρής ομάδας στην εκδήλωση για τη μαριονέτα Αμάλ [βίντεο]

Λάρισα: Επεισόδια μικρής ομάδας στην εκδήλωση για τη μαριονέτα Αμάλ [βίντεο]

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Λάρισα κατά την έλευση της ξύλινης μαριονέτας με το όνομα Αμάλ, που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και συμβολίζει το ταξίδι των παιδιών που αντιμετωπίζουν την προσφυγική κρίση.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης για την υποδοχή της Αμάλ, στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, όταν ομάδα ανθρώπων που εναντιώνονται στην εκδήλωση πέταξαν πέτρες, αλλά και προπηλάκησαν πολίτες της Λάρισας, που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.


Για την αντιμετώπιση των επεισοδίων χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, οπότε, και σύμφωνα με το Onlarissa, ήταν προγραμματισμένη η έναρξη της εκδήλωσης. Πολίτες της Λάρισας και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής βρέθηκαν στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, στις καμάρες, στο ύψος της οδού Καλλιθέας, όπου και θα ξεκινούσε η εκδήλωση για την υποδοχή της μαριονέτας «Αμάλ».


Βίντεο: Ένταση στη Λάρισα για τη μαριονέτα
Στη γέφυρα του Πηνειού είχαν συγκεντρωθεί άτομα που διαφωνούσαν με την εκδήλωση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν προπηλακισμοί εκατέρωθεν και τελικά να δημιουργηθούν μικροσυμπλοκές, που οδήγησαν στην επέμβαση της Αστυνομίας.

Όπως μεταδίδει το larissanet, παιδιά που βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να προσφέρουν συμβολικά δώρα στην κούκλα, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, πανικοβλήθηκαν όταν ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους αντιρρησίες πέταξαν αντικείμενα εναντίον της κούκλας.

Οι διαμαρτυρόμενοι εμποδίστηκαν να προσεγγίσουν στον Μύλο του Παππά από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που αποσόβησαν όλες τις προσπάθειές τους να πλησιάσουν το χώρο της εκδήλωσης, ενώ η Αμάλ και οι συνεργάτες αποχώρησαν πολύ νωρίτερα από την αναμενόμενη ώρα.

Ο Δήμος Μετεώρων απέρριψε την περασμένη εβδομάδα το αίτημα των διοργανωτών να περιοδεύσει η κούκλα Αμάλ από την πόλη, με πρόσχημα πως πρόκειται για θρησκευτικό προορισμό.

Τι πρεσβεύει η κούκλα Αμάλ
Πρόκειται για την πρωταγωνίστρια του κουκλοθέατρου «The Walk», το οποίο ξεκίνησε τις παραστάσεις στις 27 Ιουλίου του τρέχοντος έτους στην τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, έχοντας ως στόχο να υπενθυμίσει το δράμα των προσφύγων.

Η «Αμάλ» είναι μία κούκλα 3,5 μέτρων, δημιουργία της ομάδας Handspring Puppet Company. Αντιπροσωπεύει τα εκτοπισμένα παιδιά του κόσμου, πολλά από τα οποία ζουν μακριά από τις οικογένειές τους.

Θα κάνει πάνω από 8.000 χιλιόμετρα, μεταφέροντας το μήνυμα «Μη μας ξεχνάτε». Πέρασε από την Τουρκία στη Χίο και από εκεί επισκέφθηκε ήδη τα Ιωάννινα και τα Τρίκαλα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ