Κοζάνη: Παρέμβαση της εισαγγελίας για την 41χρονη που κυοφορούσε νεκρό έμβρυο - Προκαταρκτική σε δύο νοσοκομεία

Κοζάνη: Παρέμβαση της εισαγγελίας για την 41χρονη που κυοφορούσε νεκρό έμβρυο - Προκαταρκτική σε δύο νοσοκομεία

Την ίδια στιγμή, γίνεται έρευνα για το ζήτημα της αντιμετώπισης έκτακτων και επειγόντων περιστατικών, του Νοσοκομείου Κοζάνης.


Από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κοζάνης, παραγγέλθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση της εγκύου που κυοφορούσε νεκρό έμβρυο, για τυχόν διάπραξη των αδικημάτων της έκθεσης, παράλειψης προσφοράς βοήθειας ή/και παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, το περιστατικό, ξεκίνησε στις 28 Δεκεμβρίου, όταν διαπιστώθηκε πως κυοφορούσε νεκρό έμβρυο και απευθύνθηκε σε τρία νοσοκομεία της περιοχής για την επέμβαση αφαίρεσης, την οποία τελικά έκανε σε ιδιωτική κλινική, αφού κανένα από τα δυο δημόσια νοσοκομεία, (Μαμάτσειο Κοζάνης και Μποδοσάκειο Πτολεμαίδας) -για διαφορετικούς λόγους το καθένα- δεν ανέλαβε την επέμβαση.

Παράλληλα, γίνεται έρευνα για το ζήτημα της αντιμετώπισης έκτακτων και επειγόντων περιστατικών, του Νοσοκομείου Κοζάνης όπου απαιτείται αναισθησιολόγος, καθώς και των ελλείψεων στην συγκεκριμένη ειδικότητα. Παράλληλα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν καταγγελίες, που βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και διερευνώνται για τυχόν ποινικές ευθύνες από την συνεχιζόμενη έλλειψη γιατρών αναισθησιολόγων.

Την ίδια στιγμή, στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, προχωρά κανονικά η ΕΔΕ που έχει ξεκινήσει, μετά από εντολή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ