Κώστας Αγοραστός: Δεν μπορούν να γίνουν δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στη Θεσσαλία στις 8 Οκτωβρίου - Εστιάζουμε σε 8 χωριά της Καρδίτσας

Κώστας Αγοραστός: Δεν μπορούν να γίνουν δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στη Θεσσαλία στις 8 Οκτωβρίου - Εστιάζουμε σε 8 χωριά της Καρδίτσας

«Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να γίνουν δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στη Θεσσαλία στις 8 Οκτωβρίου», δήλωσε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Στα 9 μέτρα έχει φτάσει η στάθμη του νερού στον Πηνειό από τα 4 που είναι συνήθως σε μια νεροποντή», είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, με τον Δημήτρη Καμπουράκη και στον Παναγιώτη Στάθη.

Αυτή τη στιγμή έχουν γεμίσει νερό και οι πλημμυρικές ζώνες του Πηνειού, σημείωσε και προσέθεσε: «Από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τα ξημερώματα είναι σταθερό το ύψος του νερού».

Ερωτηθείς αν βρεθούν κι άλλοι νεκροί, απάντησε: «Δεν το ξέρω». Την ίδια απάντηση έδωσε ο περιφερειάρχης και στην ερώτηση αν ξέρουμε πόσοι αγνοούμενοι είναι.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας και στον ΣΚΑΪ είπε πως η κατάσταση στη Θεσσαλία μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel είναι πολύ δύσκολη. Ο κ. Αγοραστός σημείωσε πως το βάρος θα δοθεί στη Καρδίτσα. Θα ξεκινήσουν και σήμερα επιχειρήσεις απεγκλωβισμών με κάθε μέσο, από αέρος (ελικόπτερα) και με κλιμάκια του Στρατού με βαριά μηχανήματα.

Τόνισε πως 8 χωριά στη Καρδίτσα χρειάζονται βοήθεια και θα επιχειρήσουν σήμερα τα σωστικά συνεργεία με βάρκες, Hummer, βαριά μηχανήματα και ελικόπτερα. «Κάποια από τα χωριά δεν είναι προσεγγίσιμα», είπε ο κ. Αγοραστός. «Είναι άνθρωποι που έχουν παραμείνει στα χωριά και αυτή της στιγμή βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία των σπιτιών τους και περιμένουν να τους παραλάβουν διασώστες», πρόσθεσε. Για τη κατάσταση που βρίσκεται ο Πηνειός, ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι έχει καλύψει όλες τις πλημμυρικές εκτάσεις αλλά από χθες το βράδυ βρίσκεται σε σταθεροποίηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ