Κορωπί: 14χρονος δεχόταν bullying επί 3 ολόκληρα χρόνια - Συνελήφθη συμμαθητής του

Κορωπί: 14χρονος δεχόταν bullying επί 3 ολόκληρα χρόνια - Συνελήφθη συμμαθητής του

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων προχώρησαν στη σύλληψη ενός 15χρονου μαθητή από το Κορωπί, στο πλαίσιο της δράσης για την πρόληψη και καταστολή της νεανικής παραβατικότητας και των κρουσμάτων bullying.

Το απόγευμα της Τρίτης (14.11) ο 15χρονος εξύβρισε ένα 14χρονο συμμαθητή του σε σχολείο στο Κορωπί. Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά.

Σύμφωνα με την προανακριτική διαδικασία, ο 15χρονος μαζί με άλλον έναν 16χρονο μαθητή προέβαιναν τα τελευταία τρία χρόνια σε συστηματικό εκφοβισμό του 14χρονου μέσω εξυβρίσεων, απειλών και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Οι αστυνομικοί, παράλληλα, εντόπισαν και το δεύτερο μαθητή που εμπλέκεται στο συμβάν, ο οποίος προσήχθη και εξετάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κορωπίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι o 15χρονος, λίγες ώρες πριν συλληφθεί, είχε προσεγγίσει από κοινού με συνομήλικο του, έτερο ανήλικο παθόντα που ανέμενε σε στάση λεωφορείου και υπό την απειλή μαχαιριού τον οδήγησαν σε παρακείμενο σημείο και βιαιοπράγησαν εναντίον του με σκοπό να τον εξαναγκάσουν να κάνει χρήση κάνναβης.

Ο Ιωάννης Γκιούλης, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» για την υπόθεση.

«Για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είχαμε κάποια ενημέρωση από πλευράς γονέων, όπως τους έχουμε παρακινήσει να κάνουν. Αλλά γενικά έχουμε περιστατικά βίας και παρενοχλήσεις. Είχε συμβεί ένα ακόμη περιστατικό έξω από το σχολείο, όπου ένα παιδί χτύπησε ένα άλλο στο πρόσωπο. Και πέρσι είχε γίνει μία ακόμα επίθεση στο σχολείο μας. Γενικά βλέπουμε τη βία. Για αυτό το συγκεκριμένο περιστατικό υπήρχαν δύο μαρτυρίες από τις μαμάδες. Η μία έλεγε πως το παιδί προκλήθηκε και η άλλη πλευρά είπε πως το παιδί δεχόταν την επίθεση. Εμείς ως Σύλλογος ότι αντιλαμβανόμαστε το καταγγέλλουμε, και προσπαθούμε για την επίλυση του προβλήματος», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Το σχολείο το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τιμωρεί τα παιδιά, αλλά αυτά τα παιδιά μπορούν να επιστρέφουν στο σχολείο την επόμενη. Από τον σχολικό κανονισμό δεν μπορούμε να απομακρύνουμε τα παιδιά. Πρέπει το κράτος να έχει κοινωνική Πρόνοια και να έχουμε κοινωνικούς λειτουργούς καθημερινά. Το κράτος θα στείλει έναν κοινωνικό λειτουργό, μία φορά την εβδομάδα. Δεν είναι λύση αυτή. Οι καθηγητές δεν μπορούν να κάνουν τη σωστή εκπαίδευση με αυτό το κλίμα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ