Θεσσαλονίκη: Κατάληψη για μαθητή που αρνήθηκε να κάνει self test -Ενταση με μαθητές που θέλουν να λειτουργήσει το σχολείο

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη για μαθητή που αρνήθηκε να κάνει self test -Ενταση με μαθητές που θέλουν να λειτουργήσει το σχολείο

Κατάληψη πραγματοποίησαν από το πρωί μαθητές στο 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.

Αφορμή για την κατάληψη στάθηκε το χθεσινό περιστατικό και η ένταση μεταξύ μητέρας μαθητή και του διευθυντή για το γεγονός ότι ο γιος τους δεν γινόταν δεκτός στο σχολείο χωρίς αρνητικό self test.

Οι μαθητές είχαν βάλει λουκέτα σε όλες τις εισόδους και δεν επέτρεπαν να μπει κανείς. Σύμφωνα με το thestival ωστόσο, οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου ωστόσο δεν συμμετέχουν στην κατάληψη στην οποία προχώρησε μικρή ομάδα μαθητών. Μάλιστα βρίσκονται απέξω και ζητούν να εισέλθουν στο σχολείο για να κάνουν το μάθημα τους.

Όπως μετέδωσε και ο ΑΝΤ1 το σχολείο έκλεισε από λιγότερα από δέκα παιδιά. Μαθητής που ήταν έξω από το σχολείο χαρακτήρισε «αστείο» να κρατούν κλειστό το σχολείο 5-6 άτομα για «προσωπικούς λόγους».

Οι ίδιοι οι καταληψίες είχαν δηλώσει νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ότι, είναι δέκα άτομα που αποφάσισαν και πραγματοποιούν την κατάληψη.

Αντιθέτως, ο πρόεδρος του 15μελούς, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι, «σαν 15μελές αποφασίσαμε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κατάληψη», είπε ότι η απόφαση ελήφθη παρά τη στήριξη που τους προσέφεραν γονείς να προχωρήσουν σε κατάληψη και τόνισε ότι, «έχουμε πανελλήνιες, θέλουμε να επιστρέψουμε στο σχολείο, έχουμε κάνει μόνο δυο μήνες μάθημα».

Τελικά, η κατάληψη έληξε και η συντριπτική πλειοψηφία θα πάει για μάθημα, όπως επιθυμούσε.

Τι λέει η μητέρα που υπέβαλε μήνυση στη διοίκηση του σχολείου
Η μητέρα που υπέβαλε μήνυση στη διοίκηση του 1ου Λυκείου Ευόσμου, όπου φοιτά ο γιος της επειδή δεν τον άφησαν να μπει στο μάθημα επειδή δεν είχε κάνει το self test μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» υποστήριξε ότι «τα self test είναι αναξιόπιστα», αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο αναγράφεται στις οδηγίες.

«Βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος, δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί καμία ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του», ανέφερε.

Η ίδια υπέβαλε «μήνυση κατά της διοίκησης του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου γιατί δεν μπορεί ένας μαθητής να μένει εκτός σχολείου και να κινδυνεύει να μείνει από απουσίες», μετά την άρνηση της διεύθυνσης να του επιτρέψει να παρακολουθήσει το μάθημά του επειδή δεν είχε υποβληθεί σε self test.

«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τα self test αντικρούονται με τα ιατρικά κέντρα», υποστήριξε η μητέρα και συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε τι ουσίες έχουν μέσα τα self tests ούτε πώς μπορούν να λειτουργήσουν στον οργανισμό κάθε παιδιού».

Μάλιστα, είπε πως η ίδια έχει νοσήσει από κορωνοϊό, με όλα τα συμπτώματα και «το έχω αντιμετωπίσει με σωστή αγωγή που μου υπέδειξε γιατρός».

Ερωτηθείσα πώς διαπίστωσε ότι είχε κορωνοϊό, είπε πως είχε κάνει  μοριακό τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο.

«Το σχολείο ανήκει στα παιδιά», είπε, ενώ κατήγγειλε ότι ο λυκειάρχης την «έσπρωξε» μαζί με το παιδί της και στραμπούληξε το χέρι της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS