Κορωνοϊός: Το σχέδιο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού

Κορωνοϊός: Το σχέδιο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού

Στόχος μας είναι να γίνονται το μήνα στην Ελλάδα 2,107 εκατ. εμβολιασμοί. Mέχρι το τέλος του έτους θα είμαστε έτοιμοι, ήδη δουλεύουμε πάνω σε αυτό, ανέφερε σήμερα σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στο ερώτημα πως η κυβέρνηση θα αποφύγει το συνωστισμό κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, ο υφυπουργός εξήγησε πως θα υπάρχουν τρεις δυνατότητες, ώστε η φυσική παρουσία να διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

  1. Θα υπάρχει τηλεφωνικό κέντρο ώστε ο πολίτης που δεν έχει ψηφιακές δεξιότητες , με μια απλή κλήση να κλείνει το ραντεβού του.
  2. Στην ψηφιακή πλατφόρμα gov.gr θα μπορεί κάποιος αφού δηλώσει τα στοιχεία του, όπως για παράδειγμα την κατοικία του να λαμβάνει sms ή email με προτεινόμενες ημερομηνίες.
  3. Επιλογή μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Εκεί χωρίς καν να υπάρχει αίτηση ο πολίτης θα λαμβάνει πάλι sms ή e mail με προτεινόμενες ημερομηνίες.

Σε ερώτηση αν αυτός που εμβολιάζεται θα αποκτά ταυτόχρονα και ψηφιακή ταυτότητα που θα βεβαιώνει το εμβόλιο, ο κ. Γεωργαντάς χωρίς να δώσει πολλές λεπτομέρειες επεσήμανε πως θα υπάρχει η δυνατότητα πιστοποίησης του εμβολιασμού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS