Κορωνοϊός: Σενάρια για 20.000 με 25.000 κρούσματα την ημέρα έως τα μέσα Ιουλίου

Κορωνοϊός: Σενάρια για 20.000 με 25.000 κρούσματα την ημέρα έως τα μέσα Ιουλίου

Έως τα μέσα Ιουλίου αναμένεται η κορύφωση του τρέχοντος πανδημικού κύματος στη χώρα μας, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

 Με βάση τα μοντέλα του κ. Σαρηγιάννη, δεν είναι απίθανο το σενάριο να δούμε 20.000 έως 25.000 ημερήσια κρούσματακορωνοϊού έως τις 15 Ιουλίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής χαρακτήρισε απολύτως προβλεπόμενη την αύξηση της διασποράς το τελευταίο διάστημα, λόγω των παραλλαγών 4 και 5 που ξεπερνούν σε σημαντικό βαθμό την ανοσία, ενώ παράλληλα τα μέτρα έχουν χαλαρώσει και υπάρχουν τουριστικές ροές προς τη χώρα μας.

Συνέστησε χρήση μάσκας και πρότεινε να εφαρμοστούν κάποια μέτρα σε χώρους με μεγάλη επαφή με το κοινό.

 
Παγώνη: Να μην αυξηθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία


Από τη μεριά της, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, σημείωσε και αυτή ότι είναι αναμενόμενες οι εξάρσεις και οι υφέσεις του κορωνοϊού.

Το σημαντικό είναι να μην αυξηθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, όπου προς το παρόν υπάρχει μεν αύξηση, αλλά δεν υπάρχει πίεση.

Η κ. Παγώνη πρόσθεσε ότι αυτό που μας σώζει αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων, καθώς επίσης η ύπαρξη των αντιικών και των πρωτοκόλλων που έχουμε στη διάθεσή μας.

Διευκρινίσεις για την τέταρτη δόση


Σχετικά με τα εμβόλια, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προέτρεψε τους άνω των 60 ετών να κάνουν την τέταρτη δόση, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής μόνο το 17% εξ αυτών, έχουν σπεύσει να την κάνουν.

 
Για τους 30-59 ετών, που δεν έχουν προβλήματα υγείας, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία για να πάνε να εμβολιαστούν. 

Διευκρίνισε ότι όσοι έχουν κάνει την τρίτη δόση και έχουν νοσήσει είναι σαν να έχουν κάνει την τέταρτη, δηλαδή τη δεύτερη αναμνηστική και για αυτούς δεν συντρέχει λόγος να την κάνουν. 

Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά στην ηλικιακή ομάδα των 30 – 59 ετών, θα πρέπει όταν έχουν προβλήματα να εμβολιάζονται, αλλά πάντα κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS