«Καμπανάκι» ειδικών για κορωναϊό: Τέλος Γενάρη η κορύφωση με 7.100 κρούσματα τη μέρα

«Καμπανάκι» ειδικών για κορωναϊό: Τέλος Γενάρη η κορύφωση με 7.100 κρούσματα τη μέρα

Ανησυχία επικρατεί μεταξύ των ειδικών για την αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού, γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων που αναμένεται να υπάρξει με το άνοιγμα των σχολείων.

Τα σχολεία ανοίγουν σήμερα, Δευτέρα 8/01, ύστερα από το διάλειμμα των εορτών, τη στιγμή που οι λοιμώξεις του αναπνευστικού να θερίζουν, με τους επιστήμονες να περιμένουν κορύφωση μέσα στον Ιανουάριο.

Σαρηγιάννης: Τέλος Γενάρη η κορύφωση της Covid με 7.100 κρούσματα τη μέρα»

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, τα κρούσματα θα παρουσιάσουν νέα έξαρση και γι’ αυτό συστήνουν σε γονείς και εκπαιδευτικούς να ακολουθούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

«Νομίζω ότι η κορύφωση θα είναι νωρίτερα, γύρω στις 23 - 24 του Γενάρη με περίπου 7.500 κρούσματα, 7.100 θα έλεγα εγώ, την ημέρα», ανέφερε, μιλώντας στο MEGA, ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Ο λόγος που βλέπουμε αυτή τη διόρθωση που ανέφερα είναι ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε ενημέρωση του κοινού, φορούν μάσκες, συνειδητοποίησε ότι υπάρχει διασπορά και άλλαξε η συμπεριφορά. Θέλουμε να γλιτώσουμε τη διασπορά. Το να έρθει νωρίτερα σημαίνει ότι δε θα έχει μεγάλη διάρκεια ως κύμα. Αυτό μας διευκολύνει και σε ό,τι αφορά τις σοβαρές νοσήσεις και για τους θανάτους», επισήμανε.

«Η αποκλιμάκωση φαίνεται να είναι λίγο αργή», συμπλήρωσε ο ίδιος, εξαιτίας της χειμερινής περιόδου που διανύουμε η οποία ευνοεί τον συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους, αλλά και λόγω της συννοσηρότητας που αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό.

«Θα πάμε σίγουρα σε αποκλιμάκωση και αυτό είναι το σημαντικό», πρόσθεσε.

Παγώνη: Πρέπει να σταματήσουμε τη μετάδοση

Να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο ακόμα και αν παρατηρούν μια μικρή αδιαθεσία και το τεστ βγαίνει αρνητικό, συνέστησε με τη σειρά της στους γονείς η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, εξαιτίας της έξαρσης του κοροναϊού που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξήγησε ότι τις πρώτες ημέρες το ιικό φορτίο είναι χαμηλό και το τεστ ενδέχεται να βγαίνει αρνητικό, ωστόσο το παιδί μεταδίδει τη νόσο.

«Πρέπει να σταματήσουμε τη μετάδοση», τόνισε και πρόσθεσε ότι σημειώνεται αύξηση στις νοσηλείες κατά 40%.

Αναφορικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία σημείωσε ότι στις ΜΕΘ δεν παρατηρείται ακόμη πίεση ενώ είπε ότι τα περιστατικά γρίπης είναι περισσότερα και με πιο βαριά συμπτώματα.

«Τα παιδιά που θα πάνε σχολείο από σήμερα πρέπει να πηγαίνουν εφοδιασμένα με μάσκα και αντισηπτικό. Ανοιχτά παράθυρα και όχι αγκαλιές και φιλιά», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Παγώνη σημείωσε ακόμη ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη δεν προκαλεί πνευμονίες καθώς πλήττει το ανώτερο αναπνευστικό. «Οι μεγαλύτερες ηλικίες, σε συνεννόηση με το γιατρό τους πρέπει να παίρνουν τα αντιικά φάρμακα» ανέφερε και επανέλαβε πως οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα να κ άνουν το εμβόλιο παράλληλα με αυτό τις γρίπης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ