Κορωνοϊός: Μ. Τρίτη ανοίγουν τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 30-39 και Μ. Πέμπτη για 40-44 με AstraZeneca

Κορωνοϊός: Μ. Τρίτη ανοίγουν τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 30-39 και Μ. Πέμπτη για 40-44 με AstraZeneca

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση σχετικά με την πορεία της επιχείρησης εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας από το υπουργείο Υγείας.

Σε αυτή συμμετέχει η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Live η ενημέρωση για τον εμβολιασμό
Παρακολουθήστε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Η γενικότερη σύσταση θα είναι οι γυναίκες που είναι έγκυοι ή επιθυμούν να καταστούν έγκυοι να εμβολιάζονται με εμβόλιο mRNA και όχι με εμβόλια με αδενοϊό, σαν αυτό της AstraZeneca. «Την προηγούμενη φορά αναφερθήκαμε πως στάδιο μετά από στάδιο φτάσαμε από την πλήρη απαγόρευση στο στάδιο του να εμβολιάζεται μια έγκυος όπως ο γενικός πληθυσμός» σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου.

«Τα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρωθεί για τις κυήσεις ήταν ένα θέμα που απασχολούσε, προήλθαν από τις ΗΠΑ, με ένα registry καλό γυναικών σε κύηση που έδειξε ότι δεν υπάρχει σήμα ανησυχία σχετικά με τον εμβολιασμό. 90.000 κυήσεις με εμβόλια mRNA, έδωσαν τα τεκμηριωμένα στοιχεία ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής στην κύηση» πρόσθεσε.

Τι γίνεται με τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson
«Κατά 99% τα εμβόλια αυτά είναι ασφαλή για την κύηση. Σε αυτό το οποίο μειονεκτούν επί του παρόντος είναι ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να στηρίζουν την απόλυτα ασφαλή χορήγηση αυτών των εμβολίων κατά την κύηση» συμπλήρωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμού για τα εμβόλια της AstraZeneca και Johnson & Johnson.

«Αν μια γυναίκα εμβολιαστεί κατά την κύηση, μη γνωρίζοντας ότι είναι έγκυος, αυτό δεν συνεπάγεται και διακοπή της κύησης. Είναι μια στάση αναμονής για λίγο μέχρι να μπορέσουμε να έχουμε στοιχεία και για αυτά τα εμβόλια. Αυτή η τυπικότητα να μην αποτελέσει εμπόδια για την αναπαραγωγή των γυναικών στην αναπαραγωγική ηλικία» συνέχισε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS