Κορωνοϊός: Εκτινάχθηκε στους 89 ο αριθμός των διασωληνωμένων - Οι περισσότεροι σε νοσοκομεία της Αττικής

Κορωνοϊός: Εκτινάχθηκε στους 89 ο αριθμός των διασωληνωμένων - Οι περισσότεροι σε νοσοκομεία της Αττικής

Εντείνεται η αγωνία για την επιδημιολογική πορεία της Αττικής μετά και το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκε.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, την ανησυχία των ειδικών λοιμωξιολόγων και των αρχών προκαλεί και η αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων καθώς από 78 την Τετάρτη, αυξήθηκαν σε 89 την Πέμπτη.

Από αυτούς, τα δύο τρίτα νοσηλεύονται στην Αττική. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας έχει αναπτύξει 269 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα από τις οποίες οι 107 είναι στην Αττική, ενώ ο αριθμός του αυξάνεται συνεχώς καθώς παραχωρούνται κλίνες από τις γενικές ΜΕΘ στις ΜΕΘ Covid-19.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), από τους 89 διασωληνωμένους, η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη. 28 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός διασωληνωμένων σε ΜΕΘ που έχει καταγραφεί στη χώρα ήταν στις 5 Απριλίου, με 93 ασθενείς. Πρόκειται για ένα ρεκόρ, το οποίο δεν έχει καταρριφθεί, ωστόσο δεν απέχει και πολύ από τις σημερινές περιπτώσεις ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ σήμερα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ