Κοροναϊός: «Συναγερμός» για τον Δεκαπενταύγουστο στα νησιά - Οι τοπικές παρεμβάσεις και τα νέα μέτρα

Κοροναϊός: «Συναγερμός» για τον Δεκαπενταύγουστο στα νησιά - Οι τοπικές παρεμβάσεις και τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με τους ειδικούς η κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας αναμένεται στα μέσα Αυγούστου και ως εκ τούτου η κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στα νησιά.

Άλλωστε, διανύουμε τουριστική περίοδο και στο Μέγαρο Μαξίμου απευθύνουν έκκληση για περισσότερους εμβολιασμούς με στόχο τη δημιουργία του τείχους ανοσίας και την αποφυγή νέας δραματικής έξαρσης της νόσου.

Οι προβλέψεις
Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκανε σήμερα λόγο για εβδομαδιαίο μέσο όρο 3.400 κρουσμάτων στο διάστημα 10-12 Αυγούστου. Όπως εξήγησε στο Mega, το σενάριο για 3.400 κρούσματα την ημέρα είναι το χειρότερο, ενώ «το πιο ήπιο σενάριο είναι για 2.800 κρούσματα».

Τα νησιά σε πρώτο πλάνο
Ο κ. Σαρηγιάννης έκανε ειδική αναφορά μάλιστα για την πορεία της πανδημίας σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και εστίασε σε νησιά. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη Ρόδο, την Κέρκυρα, την Πάρο, τη Σαντορίνη, αλλά και στην Κρήτη.

Ειδικά για τη Σαντορίνη τόνισε ότι ενώ είχε παρατηρηθεί πτωτική τάση τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια αναζωπύρωση του ιικού φορτίου.

Τοπικές παρεμβάσεις
Η διασπορά στα νησιά είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα και την κυβέρνηση, η οποία άλλωστε το προηγούμενο διάστημα είχε επιβάλλει μίνι lockdown στη Μύκονο.

Όπως ξεκαθάρισε πάντως χθες στην τοποθέτηση του στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι εξάρσεις της πανδημίας θα αντιμετωπίζονται με τοπικές παρεμβάσεις.

«Όπλο» ο εμβολιασμός
Ως η ενδεδειγμένη λύση πάντως συνεχίζει να παραμένει η δημιουργία του τείχους ανοσίας, μέσω του εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχει ξεκινήσει η επιχείρηση για να πεισθούν και οι δύσπιστοι πολίτες ή όσοι διατηρούν ακόμα φόβους για το εμβόλιο, ενώ το επόμενο βήμα που εξετάζεται είναι να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να εμβολιαστούν χωρίς να έχουν κλείσει ραντεβού.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης ανακοινώθηκε το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS